A lazac bármikor jöhet, kókuszos-lime-os szósszal pedig még izgalmas is lesz

A lazac olyasmi, ami egy kis fokhagymás olajban kisütve is tökéletes, hát még ha egy kis vaj és citromlé is kerül mellé. Ha ennél a hagyományos változatnál is különlegesebbet szeretnél, készítsd egzotikus, kókuszos szósszal.

Ez a fogás is majdnem elronthatatlan – arra az egyre kell figyelned, hogy amiképp bármelyik tengeri herkentyűt és halat, ezt sem szabad túlsütnöd, mert akkor száraz és kemény lesz. Ha a vörös lencsét kihagynád, egy adag petrezselymes jázminrizs is tökéletes mellette.

Egy kis csili is kerülhet a szószba.
Egy kis csili is kerülhet a szószba.Fotó: Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka lazac
  • 2 deci kókusztej
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a halat, majd egy kis lime-levet is kapjon, és tedd félre. 

A zsíros kókusztejet ízesítsd sóval, a lime héjával, maradék levével, fehér borssal és barna cukorral, majd add hozzá a kókuszolajat, és öntsd egy jénaiba. Forgasd meg benne a halat, majd a darabok méretétől függően süsd készre 180 fokon maximum fél óra alatt. (A hal tetejére egy kis vajat is kanalazz sütés előtt.) Ha elkészült, tálald kapribogyóval megszórva, párolt rizzsel.

Ünnepi menü fél óra alatt: fokhagymával sült lazac lime-mal és füstölt sajtos spárgával
Ünnepi menü fél óra alatt: fokhagymával sült lazac lime-mal és füstölt sajtos spárgával

Hat-hét perc az egyik oldalán és 3-4 a másikon, ennyi kell a lazacnak, és nem kell sokkal több idő a spárgának sem.

Tovább »

Még több recept

Kapros lazac dip – használd ki a friss fűszernövények szezonját!

Reggelire, könnyű vacsorához vagy vendégváró előételként is tálalhatod ezt az érdekes fogást, amit most a szezonban igazán friss kaporral tudsz elkészíteni.

június28., 06:27

Próbáld ki a tormaszószt narancsosan, halak, csirke és vörös húsok mellett is finom!

De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.

október24., 06:04

Palacsinta is készülhet a maradék sütőtökből, mutatjuk, hogyan csináld!

Ez az amerikai hangulatú palacsinta gyönyörű narancssárga színű és nem csak látványra remek. Klassz mellette egy adag kissé megpirított dió, egy kis adag sós vaj és néhány kanál juharszirup.

október23., 06:04

Változatok könnyű vacsorára level zsillió: sült rizs tojással és garnélával

Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.

október22., 06:04

Csirkés-tojásos rizs – gyors, ázsiai hangulatú vacsora friss zöldfűszerekkel

Snidlinget és citromfüvet is bőven adtunk ehhez a vacsorára is kiváló fogáshoz, ami remek alap arra, hogy minden évszakban a megfelelő zöldségek kerüljenek bele. Párolt gyökérzöldségekkel épp ugyanolyan finom, mint zöldborsóval és fokhagymával.

október18., 06:08

Ünnepi menü fél óra alatt: fokhagymával sült lazac lime-mal és füstölt sajtos spárgával

Hat-hét perc az egyik oldalán és 3-4 a másikon, ennyi kell a lazacnak, és nem kell sokkal több idő a spárgának sem.

2019. november27., 10:40

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.