Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

Hozzávalók 2 személyre

A burgerhez

  • 2 szelet lazac kissé besózva és citromozva
  • 2 darab hamburgerzsömle
  • 4 nagyobb szelet paradicsom
  • 6 szelet kígyóuborka
  • 2 kis marék salátakeverék
  • 2 tk. puha vaj

A szószhoz

  • 5 ek. majonéz
  • 0.5 darab lime héja és néhány csepp leve
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 3 kisebb darab csemegeuborka aprítógépben összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Kissé vajazd meg a félbevágott hamburgezsömléket, majd pirítsd meg a belső oldalaikat. A szósz hozzávalóit keverd el, és egy kis olajon süsd meg a halat 7-9 perc alatt. Ha ezzel megvagy, állítsd össze a hamburgereket, és még melegen tálald. Ha sajtot is tennél bele, válaszd a kevésbé aromás mozzarellát. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek