Mostanra számos vizsgálat igazolta, hogy a halak húsa véd a koszorúér-betegség kialakulása ellen, és jelentősen késleltetheti az érelmeszesedés kifejlődését is a benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhetően. És ez még nem minden: a lazac húsa kiváló forrása a minőségi fehérjéknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, beleértve a káliumot, szelént és a B12-vitamint is.
![Mindenféle tengeri halhoz illik ez a máz.](https://kep.index.hu/1/0/3141/31414/314146/31414609_2412011_76261da1b83dc5c73aa3cf9097706e94_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 4 darab bőr nélküli lazacszelet
- 1 evőkanál méz
- 1 kisebb darab gyömbér
- só és fehér bors ízlés szerint
- 1 evőkanál puha vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb darab friss gyömbér
- 1 fél citrom leve
Elkészítés:
Reszelj le a gyömbérből egy fél mokkáskanálnyit, keverd össze a mézzel, olajjal, sóval, fehér borssal és citromlével. Kend meg vele a halszeleteket, majd pihentesd legalább 20 percen át. Ezek után tedd a grillre, vagy forró vajban süsd néhány percig mindkét oldalát – vastagságtól függően 6-9, majd fordítás után 1-2 percet kapjanak.
Narancsszeletekkel és párolt, sáfrányos rizzsel tálald.
![Mennyire ártalmas a halakban található higany?](https://kep.index.hu/1/0/2860/28606/286060/28606095_2193971_62486b98b306ff4fd7c5c7476200b995_wm.jpg)
Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?
Tovább olvasom