Gyömbérrel és mézzel grillezett lazac – néhány perc alatt elkészül ez az egészséges különlegesség

Egy nagy adag friss spenót, narancsszeletek és egy kis mézes-fehérborecetes öntet elég ahhoz, hogy egy tökéletes köretet kapjon ez a néhány perces fogás. Ha már unod fokhagymával és vajjal, kóstold meg ebben a különleges, fűszeres változatban a lazacot.

Mostanra számos vizsgálat igazolta, hogy a halak húsa véd a koszorúér-betegség kialakulása ellen, és jelentősen késleltetheti az érelmeszesedés kifejlődését is a benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhetően. És ez még nem minden: a lazac húsa kiváló forrása a minőségi fehérjéknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, beleértve a káliumot, szelént és a B12-vitamint is.

Mindenféle tengeri halhoz illik ez a máz.
Mindenféle tengeri halhoz illik ez a máz.Fotó: Tatiana Atamaniuk

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 darab bőr nélküli lazacszelet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kisebb darab gyömbér
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb darab friss gyömbér
  • 1 fél citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Reszelj le a gyömbérből egy fél mokkáskanálnyit, keverd össze a mézzel, olajjal, sóval, fehér borssal és citromlével. Kend meg vele a halszeleteket, majd pihentesd legalább 20 percen át. Ezek után tedd a grillre, vagy forró vajban süsd néhány percig mindkét oldalát – vastagságtól függően 6-9, majd fordítás után 1-2 percet kapjanak. 

Narancsszeletekkel és párolt, sáfrányos rizzsel tálald.

Mennyire ártalmas a halakban található higany?
Mennyire ártalmas a halakban található higany?

Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?

Tovább »

Még több recept

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

szeptember19., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Könnyű, oregánós felhőkenyér: szénhidrátmentes szendvicsalap, amihez még élesztő sem kell

Ha az alakod miatt aggódsz és spórolnál a kalóriákkal így tavasszal, kóstold meg ezt a könnyű kenyeret, aminek a valódihoz persze semmi köze, de ugyanolyan finom rajta a kecskesajt hagymalekvárral és rukkolával, vagy egy vékony sonkaszelet egy kanál kéksajttal felturbózott sajtkrémen.

március28., 06:00

Szereted az olasz konyhát? Adj a tésztához csirkemellet, olívát és citromhéjat!

Csirkével, hallal és tenger gyümölcseivel is működik ez a klassz és gyors vacsora, amihez néhány jó minőségű alapanyagon kívül nem is kell más. Egyszerű minimálfogás olasz hangulatban.

március21., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.