Áradjon a narancsos torma – nálunk ezúttal a lazacwellingtont dobta fel

Idei kedvencünk a narancshéjjal ízesített torma, naná, hogy kipróbáltuk ebben a gyors lazacwellingtonban is. Egy nagy vagy több kisebb adagot is készíthetsz belőle, ami mellett egy kevés spárga és narancshéjjal és sütőtökpürével ízesített besamel lesz a tökéletes köret.

Több kicsi és egy nagyobb batyut is készíthetsz.
Több kicsi és egy nagyobb batyut is készíthetsz.Fotó: alle12

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 deka lazacfilé
  • 20 deka sajtkrém
  • 1 evőkanál torma
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A halat sózd és borsozd, majd keverd a sajtkrémhez a narancsot, tormát, sót és borsot. A forró zsiradékokon pirítsd meg a halat kissé, majd ha kihűlt, kend meg a tetejét sajtkrémmel és helyezd a hideg tészta tetejére. Burkold be a tésztával, kend meg tojással, majd süsd készre vastagságtól függően legalább 20 perc alatt a sütőben. 

 

Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával
Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább »

Még több recept

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Füstöltmakréla-saláta bulgurral – percek alatt izgalmas vacsorát készíthetsz

A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.

január15., 06:04

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Kóstoltad már a marokkói kuszkuszlevest?

Ha még nem próbáltad, év elején érdemes letesztelned ezt a marokkói hangulatú, kuszkuszos levest, ami akár nehezebb fogások előtt, akár önmagában, egy könnyű vacsoraként is tálalható.

január13., 06:04

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Fahéjas bulgurral töltött paradicsomok – előételként és köretként is remek

Ha egy kevés sajtot is olvasztasz a tetejére és pirítóssal tálalod, remek vega vacsora lesz a végeredmény. A fahéjtól egy kicsit még egzotikusabb hangulata lesz, és ha szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-csilit sem érdemes kihagynod belőle.

január14., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.