Áradjon a narancsos torma – nálunk ezúttal a lazacwellingtont dobta fel

Idei kedvencünk a narancshéjjal ízesített torma, naná, hogy kipróbáltuk ebben a gyors lazacwellingtonban is. Egy nagy vagy több kisebb adagot is készíthetsz belőle, ami mellett egy kevés spárga és narancshéjjal és sütőtökpürével ízesített besamel lesz a tökéletes köret.

Több kicsi és egy nagyobb batyut is készíthetsz.
Több kicsi és egy nagyobb batyut is készíthetsz.alle12

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka lazacfilé
  • 20 deka sajtkrém
  • 1 evőkanál torma
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A halat sózd és borsozd, majd keverd a sajtkrémhez a narancsot, tormát, sót és borsot. A forró zsiradékokon pirítsd meg a halat kissé, majd ha kihűlt, kend meg a tetejét sajtkrémmel és helyezd a hideg tészta tetejére. Burkold be a tésztával, kend meg tojással, majd süsd készre vastagságtól függően legalább 20 perc alatt a sütőben. 

 

Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Lazacos-spárgás saláta – sok zöldséggel és friss snidlinggel a legfinomabb

Snidlinggel és spárgával egy igazi tavaszi főnyeremény ez a fogás, amiben tökéletesen jól működnek az olajos halak is, ha a lazacból éppen nincs otthon. Egy-egy falat makréla sem rontja el, de még a délben grillezett halszeletek is jól működnek ebben a fogásban.

2021. április28., 10:44

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mustáros-juharszirupos lazac: egy isteni különlegesség hétvégére

Ettől a két extra hozzávalótól igazán különlegesek lesznek a lazacszeletek. Tálalhatod tészta mellett, de akár egy zöldfűszeres, sós gofrit összedobhatsz mellé a különlegesség kedvéért.

2021. szeptember23., 12:52

Töltött lazacszeletek – kapribogyóval és füstölt sajttal dobtuk fel

Egy nagy adag rózsaborsos házi gyúrt tészta mellett és előételként egyaránt finom, de akár egy rukkola-eper-feta salátát is készíthetsz hozzá, vörösborecetes öntettel.

2021. július13., 10:24

Ezek a klassz lazacfasírtok hamburgerben és paradicsomos tészta mellett is tökéletesek

Kedvencünk egy adag házi tészta tetején, amihez paradicsomszószt készítünk, majd fekete olívával és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

2021. február28., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek