Ma csak egy személyre főzöl? Ezt a szicíliai lazacot érdemes összedobnod

Pillanatok alatt kész, egy főre sem nehéz összedobni, és tökéletes akkor, ha úgy döntöttél, hogy az egyedül elköltött vacsorának is megadod a módját. Ha marad valamennyi hal a hűtőben, másnap egy egzotikus, kókusztejes levesben tökéletes helye lesz.

Ha van időd, krumplit is süss mellé.
Ha van időd, krumplit is süss mellé.Joff Lee

Hozzávalók 1 személyre

  • 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 1 bögre bármilyen gomba
  • 1 szelet lazac
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • citrom és friss bazsalikom a tálaláshoz
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 deci tejszín
  • só és frissen őrölt rózsabors
  • 4 darab aszalt paradicsom
  • néhány darab fekete olíva
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg néhány perc alatt a besózott és kissé citromozott halat a forró olajban, majd ugyanebben puhítsd meg a felszeletelt gombát is. Ha elkészült, add hozzá a tejszínt, a mustárt és az ízesítőket, majd még forrón keverd el benne a paradicsomot és az olívabogyót is, és ezt tálald mellette köretként.  

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek