Az avokádó és a lazac remek páros, ebben a salátában próbáld ki!

Bár az avokádó kalóriatartalma viszonylag magas, a benne lévő zsírok kifejezetten egészségesek, és segítenek abban, hogy hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat. A lazac is hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkezik, így a belőlük készült saláta eléggé főnyereménygyanús fogás.

Az avokádó és a lazac jó kis kombó.
Az avokádó és a lazac jó kis kombó.Fotó: luchezar

Hozzávalók 2 személyre:

A salátaalaphoz

  • 20 deka füstölt lazacfilé összevágva
  • 1 nagyobb darab avokádó felszeletelve
  • 1 marék tökmag
  • 0.5 darab jégsaláta apróra vágva
  • 20 deka koktélparadicsom felszeletelve
  • 1 kisebb darab uborka felszeletelve

Az öntethez

  • 0.5 darab avokádó
  • 1 darab lime leve
  • ízlés szerint só és rózsabors
  • 0.5 deci tejszín
  • 1 mokkáskanál méz
  • 1 evőkanál friss parmezán lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd elő az alapanyagokat és tálald két tányéron, majd egy turmixban vagy smoothie-makerben keverd az öntet hozzávalóit simára, és tálald kis tálkákban a saláta mellett. 

Így derítheted ki, hogy érett-e az avokádó
Így derítheted ki, hogy érett-e az avokádó

Meg itt van még egy rakás receptötlet és számos hasznos infó!

Tovább »

Még több recept

Padlizsán-gránátalma saláta – egy adag csicseriborsóval teheted még izgalmasabbá

A padlizsán és a gránátalma jól összeillő alapanyagok, és ha elkészült a meleg ragu, kínáld kuszkusszal, csicseriborsóval és rengeteg zöldfűszerrel a tetején.

május24., 12:52

Készíts salátát a grillezett steakből – kukoricásan, olívával a legfinomabb

Egy nagy adag steak az édeskés-fanyar saláta tetején – így lesz szuper izgalmas vacsora a legegyszerűbb alapanyagokból.

június21., 10:24

Grillezettalma-saláta – joghurtos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb

Grillezve egy kissé füstös aromát kap az alma, aminek ízét tökéletesen kiegészíti a dió és a mogyoróvajjal feltuningolt joghurtos öntet.

június5., 12:52

Leveles tésztában sült polenta kecskesajttal

Nyári reggeliként és vacsoraként is megállja a helyét ez a remek tésztás-kukoricakásás fogás, ami ugyan vega, de biztosan nem maradsz éhes utána. Húsos változatban hideg, napon szárított sonkaszeletekkel tálald.

június21., 12:52

Krémsajtos csigák

A kelt tésztából érdemes nagyobb adagot készíteni, mert nagyon sokféleképpen variálhatod desszertekké, vacsorává, vagy épp klassz vendégváróvá. Nálunk ezúttal olasz fűszerekkel és parmezánnal készültek.

június19., 10:44

Baconnel és borsóval készül az egyik legfinomabb, langyos tavaszi saláta

A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.

április27., 12:52

Mustra