Halas pite light változatban – egy egészséges fogás, ami véletlenül finom is

Jó, lássuk be: igazi hősök azok, akik tudnak párolt zöldségen, salátán és száraz csirkemellen élni, kevesebb sót, nulla cukrot fogyasztani a tökéletes testért és egészségért. Mi imádjuk a finomságokat, és nem szívesen mondunk le róluk, inkább egy kicsit okoskodunk, hogy minden, ami egészséges, az nagyon-nagyon finom is legyen végül. Ez a halas fogás épp ilyen, bármelyik egészségmániás ismerősödet nyugodt szívvel megkínálhatod belőle.

A szerecsendiót kaporra is cserélheted.
A szerecsendiót kaporra is cserélheted.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

A halas réteghez

  • 40 deka lazac (vagy ízlés szerint más halfilé felkockázva)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 szál zellerszár apróra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. mustár
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint zöld bors és só
  • 1 tk. liszt
  • 25 deka párolt brokkoli

A tetejére

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 deci tejszín
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint szerecsendió, só és bors
  • 1 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

Vágd szeletekre, majd süsd meg a halat a fokhagymával, brokkolival és a zellerdarabokkal együtt néhány perc alatt, utána add hozzá a mustárral és liszttel elkevert tejszínt. Kevergesd kis lángon, és ha besűrűsödött a ragu, ízesítsd, majd tedd félre. 

A karfiolt főzd meg, majd pürésítsd és keverd el a tejszínnel, vajjal és liszttel, és ízesítsd. Halmozd a halat egy hőálló tálba, kanalazd a tetejére a karfiolt és süsd 20 percen át, vagy amíg a teteje megpirul.

Mennyire ártalmas a halakban található higany? Mennyire ártalmas a halakban található higany?

Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

2021. szeptember20., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Karfiolos-baconös tészta

Egy gyors tésztaétel, amiből nem hiányozhat az egészséges karfiol, és nálunk az erős paprika sem. Ha marad belőle másnap is, turbózd fel friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel, és tálald hideg tésztasalátaként.

2021. június12., 12:52

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

2021. október18., 11:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek