Halas pite light változatban – egy egészséges fogás, ami véletlenül finom is

Jó, lássuk be: igazi hősök azok, akik tudnak párolt zöldségen, salátán és száraz csirkemellen élni, kevesebb sót, nulla cukrot fogyasztani a tökéletes testért és egészségért. Mi imádjuk a finomságokat, és nem szívesen mondunk le róluk, inkább egy kicsit okoskodunk, hogy minden, ami egészséges, az nagyon-nagyon finom is legyen végül. Ez a halas fogás épp ilyen, bármelyik egészségmániás ismerősödet nyugodt szívvel megkínálhatod belőle.

A szerecsendiót kaporra is cserélheted.
A szerecsendiót kaporra is cserélheted.Fotó: Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre:

A halas réteghez

  • 40 deka lazac (vagy ízlés szerint más halfilé felkockázva)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 szál zellerszár apróra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. mustár
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint zöld bors és só
  • 1 tk. liszt
  • 25 deka párolt brokkoli

A tetejére

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 deci tejszín
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint szerecsendió, só és bors
  • 1 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

Vágd szeletekre, majd süsd meg a halat a fokhagymával, brokkolival és a zellerdarabokkal együtt néhány perc alatt, utána add hozzá a mustárral és liszttel elkevert tejszínt. Kevergesd kis lángon, és ha besűrűsödött a ragu, ízesítsd, majd tedd félre. 

A karfiolt főzd meg, majd pürésítsd és keverd el a tejszínnel, vajjal és liszttel, és ízesítsd. Halmozd a halat egy hőálló tálba, kanalazd a tetejére a karfiolt és süsd 20 percen át, vagy amíg a teteje megpirul.

Mennyire ártalmas a halakban található higany?
Mennyire ártalmas a halakban található higany?

Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?

Tovább »

Még több recept

Készüljön idén az ünnepi trifle egy kevés mandulalikőrrel!

Adtunk már néhány trifle-receptet idén is, amit nagyon szeretünk, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár a gyerekekkel is. Itt egy újabb téli, almás és fahéjas változat, amit most kezdőbarát változatban, pudingporral készítettünk el.

december2., 06:24

Karfiolnuggets: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán étel

Egy újabb húsmentes, sőt, vegán falatkák, feltét- vagy főételrecept gluténmentesen, tejmentesen, tojásmentesen.

május25., 06:00

Gyömbérrel és mézzel grillezett lazac – néhány perc alatt elkészül ez az egészséges különlegesség

Egy nagy adag friss spenót, narancsszeletek és egy kis mézes-fehérborecetes öntet elég ahhoz, hogy egy tökéletes köretet kapjon ez a néhány perces fogás.

február5., 10:56

A karfiollevesből ne hagyd ki a szerecsendiót és egy adag frissen pirított mandulát!

A karfiol és a szerecsendió valamiért nagyon jóban vannak, és most nem tennél mellé mást, egy kevés pirított bacont, sült hagymát és mozzarellagolyókat is adj hozzá tálaláskor.

november12., 06:08

A főtt gesztenye a tésztákhoz is illik – kolbásszal adj neki magyaros ízeket

Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.

december4., 06:08

Dobd fel a napot ezekkel a koreai karfiolszárnyakkal!

Igen, mi is tudjuk, hogy a karfiolnak általában nincs szárnya, ez a fogás a nevét inkább onnan kaphatta, hogy hunyorítva, messziről kissé úgy tűnik, mintha csirkeszárnyakat enne az ember.

október31., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.