
A kényelmünk minden pénzt megér: ilyen volt anno a házhoz szállítás.
Az agy egészségére is hat az, amit eszünk: a demencia kialakulása a táplálkozásoddal is összefügghet.
Ezt az ételt szinte mindenki imádja a világon, viszont a történetét kevesen ismerik.
A búza, illetve a paradicsom és egyéb zöldségek együttes hatása az egyik legtöbbször fogyasztott ételben a rák ellen is védhet.
Sokaknak nem tetszik, amire készülnek.
Meglepő az oka, hogy miért nem tudunk nemet mondani egy egész pizzára.
A magyarok egyik nagy kedvencének számító étel ára alaposan megemelkedett az utóbbi időben.
Az „olasz csizma” szépségeibe, kultúrájába nem nehéz beleszeretni. Kvízünkből kiderül, te mennyire ismered ezt a sokak által kedvelt országot.
A konyhapulton felejtett pizza másnap is csábító lehet, de nem biztos, hogy megéri kockáztatni vele.
Kőkemény próbatételnek veted alá a testedet, ha arra vállalkozol, hogy mindennap pizzát eszel.
A pizzát mindenki szereti, de az olasz elnevezésekkel vajon hányan vannak tisztában?
A pizza hagyományosan kerek formában készül, mégis négyszögletes dobozban hozzák ki a futárok – mi lehet ennek az oka?
Pizza, pite, kalács és leves: ilyen a húsvét a világ körül.
1973, Amerika, egy fiatal csaj és egy srác még nem tudják, hogy álljanak az élethez és egymáshoz. 132 perc kell nekik, hogy rájöjjenek.
Egy jó kis fűszeres ragu a tetején és mindjárt nem érezzük kompromisszumosnak ezt a remek fogást. Nálunk zöldfűszeres joghurttal készült, de ha szereted a sajtot, abból is olvassz a tetejére.
Ha van a fagyasztóban egy nagy adag pizzatészta, készítsd ezúttal kéksajttal és sült fokhagymával ezt a finomságot. Tálald rukkolával és napon szárított sonkával a tetején.
Ha van lefagyasztva egy adag pizzatésztád, nincs más dolgod, csak a spenótot egy kevés sajtkrémmel elkeverni, fűszerezni és kedvenc sajtjaid a tetejére olvasztani.
Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.
Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.
A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.
Nagyon egyszerű, mégis gyakran választjuk, ha épp olyasmit ennénk, ami a pizza és a langalló között van félúton.
Pestóval, friss, balzsamos paradicsomokkal és kedvenc olasz sonkáinkkal szeretjük a legjobban ezeket a pizzákat, amik akkor a legfinomabbak, ha minél több zöldség kerül a kis tortillalapok tetejére. Nálunk most életmódváltó verzióban készült, így nem került a tetejére túl sok sajt, csak egy-egy evőkanál frissen reszelt, aromás parmezán.
Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.
Nyilván emellett olyan szokásaik vannak, amelyek ellensúlyozzák a sok bevitt szénhidrátot. Mutatunk 5 ilyet.
Sejtettük, hogy büntetni fognak. Nem jártunk messze az igazságtól.
Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.
Ez a pizza nemcsak azért érdekes, mert egészen új, kicsit sem olaszos ízek kerülnek rá, hanem mert a finomságok nagyját csak a sütés után tesszük a tetejére. Ha a friss sonka nem lenne elég, apróra vágott zellerszárral és paradicsomkockákkal is szórd meg a tetejét.
Napon szárított sonkával, lila hagymával és jó sok sajttal készült nálunk ez a pizza, aminek elkészítéséhez saját, bögrés receptünket használtuk. Így nem kell pizzalapért zarándokolni a boltba, ráadásul sokkal finomabb, frissebb és garantáltan adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.
Nincs is jobb egy egyszerű, de jó alapanyagokból összedobott margheritánál, vagy egy négysajtos, esetleg sonkás pizzánál, de azért még ugyanolyan jó lehet néhány változat.
Örülhetnek azok, akik mindig is vágytak egy olyan tesztre, amiben arra keresik a választ, hogy lesz a pizza élvezeti értéke melegítés után is a régi.
Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.
Túl szép ahhoz, hogy valami egyszerű fogás legyen, pedig ehhez a lepénykenyérhez nem kell péknek lenned. A pizza és kenyér szerelemgyereke ezúttal virágos díszítést kapott.
Gluténmentes lisztből sem lehetetlen a megszokott, vagy ahhoz leginkább hasonlító, ízélményt nyújtó pizzát készíteni. Gluténmentes alaprecept.
A csirkehúsostól az édesburgonyásig.
Kikerült a netre egy budapesti Metallica-koncert dátuma, kérdés, hogy véletlenül történt-e, vagy egy sejtelmes kampány része.
Ezekre a kérdésekre nemcsak autósként, gyalogosként vagy biciklisként is illik tudni a választ.