Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.
Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.
A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.
Nagyon egyszerű, mégis gyakran választjuk, ha épp olyasmit ennénk, ami a pizza és a langalló között van félúton.
Pestóval, friss, balzsamos paradicsomokkal és kedvenc olasz sonkáinkkal szeretjük a legjobban ezeket a pizzákat, amik akkor a legfinomabbak, ha minél több zöldség kerül a kis tortillalapok tetejére. Nálunk most életmódváltó verzióban készült, így nem került a tetejére túl sok sajt, csak egy-egy evőkanál frissen reszelt, aromás parmezán.
Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.
Nyilván emellett olyan szokásaik vannak, amelyek ellensúlyozzák a sok bevitt szénhidrátot. Mutatunk 5 ilyet.
Sejtettük, hogy büntetni fognak. Nem jártunk messze az igazságtól.
Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.
Ez a pizza nemcsak azért érdekes, mert egészen új, kicsit sem olaszos ízek kerülnek rá, hanem mert a finomságok nagyját csak a sütés után tesszük a tetejére. Ha a friss sonka nem lenne elég, apróra vágott zellerszárral és paradicsomkockákkal is szórd meg a tetejét.
Napon szárított sonkával, lila hagymával és jó sok sajttal készült nálunk ez a pizza, aminek elkészítéséhez saját, bögrés receptünket használtuk. Így nem kell pizzalapért zarándokolni a boltba, ráadásul sokkal finomabb, frissebb és garantáltan adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.
Nincs is jobb egy egyszerű, de jó alapanyagokból összedobott margheritánál, vagy egy négysajtos, esetleg sonkás pizzánál, de azért még ugyanolyan jó lehet néhány változat.
Örülhetnek azok, akik mindig is vágytak egy olyan tesztre, amiben arra keresik a választ, hogy lesz a pizza élvezeti értéke melegítés után is a régi.
Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.
Túl szép ahhoz, hogy valami egyszerű fogás legyen, pedig ehhez a lepénykenyérhez nem kell péknek lenned. A pizza és kenyér szerelemgyereke ezúttal virágos díszítést kapott.
Gluténmentes lisztből sem lehetetlen a megszokott, vagy ahhoz leginkább hasonlító, ízélményt nyújtó pizzát készíteni. Gluténmentes alaprecept.
Több oka is van, de mindegyiket egyszerűen elkerülheted.
Ha már ennyire szeretjük az édesburgonyát, miért ne próbálhatnánk ki pizzaalapként? Egy kis chorizónál, érett cheddarnál és egy csokor friss snidingnél nem is kell több a tetejére.
Ez a változat azoknak lesz igazán a kedvence, akik nem szeretik a karfiolos pizza jellegzetes ízét, hanem valami semlegesebbre pakolnák a kolbászt, paradicsomszószt és reszelt sajtot. Ha te is közéjük tartozol, ebből dobj össze ebédre egy adagot!
A tetejére már nem is fontos húst tenned, elég egy jó adag reszelt ementáli sajt, paradicsom, olíva és esetleg néhány kocka sült bacon.
A túrós alap azoknak a legjobb, akik zöldségek nélkül oldanák meg a szénhidrátcsökkentett pizzaalapok problémáját. Egy kevés fokhagymával még finomabb, ha pedig azzal megunod, készíts tárkonyosat csirkefeltéttel vagy szerecsendiós-citromosat, aminek a tetejét a legjobb, ha sajtkrémmel és hallal pakolod meg.
Nem is kell a tetejére más, csak egy nagy adag mozzarella, szalámi és egy jó nagy adag paradicsomos szósz.
Nálunk kaporral, juhtúróval és baconnel készült, te akár kolbásszal és lila hagymával is készítheted – mindkettővel klassz, magyaros hangulatú fogás lesz a végeredmény.
Kevés hozzávalóból is lehet egy pizza izgalmas.
Ezt tényleg csak azoknak ajánljuk, akik értik, milyen klassz egy-egy sós ételben néhány édes falat, vagy az édességekben egy-egy darabka sós karamell. Olvassz rá mozzarellát, és ha elkészült, szórd meg egy nagy adag friss citromfűvel.
Ha neked sem barátod a konyhai mérleg, és ha mérés helyett bögrés változatban oldanád meg a pizzatészta készítését, akkor ez a recept lehet a kedvenced.