5 egészséges pizzaalap-alternatíva tavaszra

A pizzát mindenki szereti, de ahogy a legtöbb kedvencünkről, erről is elmondható, hogy túl jól azért nem jár vele a szervezetünk. A tészta nagy része liszt, a feltét akkor jó, ha elég sajtos, és persze hogy a kolbászkarikákat is csak nehezen cserélnénk le répára. Mi a megoldás? Például a zöldséges és szénhidrátszegény pizzaalapok.

Hogy egy kicsit kevesebb szénhidrát kerüljön a napi menübe, ezen a héten lisztmentes pizzaalap-alternatívákat hoztunk. Van köztük csirkés a húsrajongóknak és édesburgonyás is, mert az azzal készült recepteket mindig szeretitek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

A karfiolos pizzaalap szerintünk olaszosan a legfinomabb. Nem is kell a tetejére más, csak egy nagy adag mozzarella, szalámi és paradicsomos szósz.

A túrós alap azoknak a legjobb, akik zöldségek nélkül oldanák meg a szénhidrátcsökkentett pizzaalapok problémáját. Kevés fokhagymával még jobb, ha pedig azzal megunod, készíts tárkonyosat csirkefeltéttel vagy szerecsendiós-citromosat, aminek a tetejét a legjobb, ha sajtkrémmel és hallal pakolod meg.

A csirkés változat tetejére már nem is fontos húst tenned, elég egy jó adag reszelt ementáli sajt, paradicsom, olíva és esetleg néhány kocka sült bacon.

Ha már eleve szeretjük az édesburgonyát, miért ne próbálhatnánk ki pizzaalapként? Egy kis chorizónál, érett cheddarnál és egy csokor friss snidlingnél nem is kell több a tetejére.

Ez a  cukkinis recept akkor a lehet a kedvenced, ha a karfiolosnál kevésbé aromás zöldséggel készítenéd a zöldséges alapot. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra