5 egészséges pizzaalap-alternatíva tavaszra

A pizzát mindenki szereti, de ahogy a legtöbb kedvencünkről, erről is elmondható, hogy túl jól azért nem jár vele a szervezetünk. A tészta nagy része liszt, a feltét akkor jó, ha elég sajtos, és persze hogy a kolbászkarikákat is csak nehezen cserélnénk le répára. Mi a megoldás? Például a zöldséges és szénhidrátszegény pizzaalapok.

Hogy egy kicsit kevesebb szénhidrát kerüljön a napi menübe, ezen a héten lisztmentes pizzaalap-alternatívákat hoztunk. Van köztük csirkés a húsrajongóknak és édesburgonyás is, mert az azzal készült recepteket mindig szeretitek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

A karfiolos pizzaalap szerintünk olaszosan a legfinomabb. Nem is kell a tetejére más, csak egy nagy adag mozzarella, szalámi és paradicsomos szósz.

A túrós alap azoknak a legjobb, akik zöldségek nélkül oldanák meg a szénhidrátcsökkentett pizzaalapok problémáját. Kevés fokhagymával még jobb, ha pedig azzal megunod, készíts tárkonyosat csirkefeltéttel vagy szerecsendiós-citromosat, aminek a tetejét a legjobb, ha sajtkrémmel és hallal pakolod meg.

A csirkés változat tetejére már nem is fontos húst tenned, elég egy jó adag reszelt ementáli sajt, paradicsom, olíva és esetleg néhány kocka sült bacon.

Ha már eleve szeretjük az édesburgonyát, miért ne próbálhatnánk ki pizzaalapként? Egy kis chorizónál, érett cheddarnál és egy csokor friss snidlingnél nem is kell több a tetejére.

Ez a  cukkinis recept akkor a lehet a kedvenced, ha a karfiolosnál kevésbé aromás zöldséggel készítenéd a zöldséges alapot. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek