Szereted a különlegességeket? Kéksajtos-körtés pizza prosciuttofalatokkal

Vannak, akik nem szeretik a paradicsomot, na de olyanok azért már tényleg csak nagyon kevesen akadnak, akik a pizzát ne szeretnék. Mi következik ebből? Számos olyan olvasónk lehet, aki szomjazza egy-egy különleges, paradicsom nélkül készült pizza receptjét, a kemény magról nem is beszélve, akik minden formájában falnák a pizzát, színárnyalatoktól függetlenül. Szóljanak a fanfárok, ezen a héten különleges fehér pizzákra hoztunk ötleteket!

Ezt tényleg csak azoknak ajánljuk, akik értik, milyen klassz egy-egy sós ételben néhány édes falat, vagy az édességekben egy-egy darabka sós karamell. Olvassz rá mozzarellát, és ha elkészült, szórd meg egy nagy adag friss citromfűvel.

 

Bármi lehet a sajt alatt...
Bármi lehet a sajt alatt...Juanmonino

Hozzávalók 1 személyre

  • 6 vékony szelet pármai, serrano vagy iberico sonka
  • 1 nagy evőkanál kéksajt
  • 10 deka natúr krémsajt
  • 1 kisebb darab körte felszeletelve
  • 1 adag pizzatészta
  • 10 deka mozzarella vékonyan felszeletelve
  • ízlés szerint só és rózsabors
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagy evőkanál fekete olíva felszeletelve
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a vajon kis lángon a körteszeleteket fedő alatt, közben keverd el a sajtot sóval és rózsaborssal. Ha ezzel megvagy, kend meg vele a tésztát, és pakolj rá a sonka kivételével minden hozzávalót. Süsd készre 280 fokos sütőben a tészta vastagságától függően legalább 10 perc alatt, és ha elkészült, pakold meg a sonkaszeletekkel. 

A pizzatésztára nálunk is találsz egy klassz, egyszerű, bögrés receptet, de akár előre összeállított tésztával is készítheted. 

Mirelit pizza teszt: ezek kerülnek 800 forintba?! Mirelit pizza teszt: ezek kerülnek 800 forintba?!

Már annak is örültek a tesztelők ha nem volt büdös a hús.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezek a gyors, életmódváltó pizzák segítenek abban, hogy spórolj a szénhidrátokkal

Pestóval, friss, balzsamos paradicsomokkal és kedvenc olasz sonkáinkkal szeretjük a legjobban ezeket a pizzákat, amik akkor a legfinomabbak, ha minél több zöldség kerül a kis tortillalapok tetejére. Nálunk most életmódváltó verzióban készült, így nem került a tetejére túl sok sajt, csak egy-egy evőkanál frissen reszelt, aromás parmezán.

2021. január6., 06:04

Szereted a spenótot? Próbáld ki a pizza tetején is fokhagymával és olvadt mozzarellával

Ha van lefagyasztva egy adag pizzatésztád, nincs más dolgod, csak a spenótot egy kevés sajtkrémmel elkeverni, fűszerezni és kedvenc sajtjaid a tetejére olvasztani.

2021. május28., 10:44

Ez a diós-kéksajtos saláta tökéletes gyors ebéd és vacsora lehet

A dió és a sajt kombinációja jóllaktat, de ha ez még nem lenne elég, egy kevés sült bacont is szórunk a tetejére. Nekünk ez a tökéletes munkahelyi ebéd, ami reggel is percek alatt összedobható, a helyszínen már csak néhány pirítóskockát kell hozzákeverned.

2021. január10., 06:04

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Készíts tejfölös pizzát erdei gombákkal és sajttal

Nagyon egyszerű, mégis gyakran választjuk, ha épp olyasmit ennénk, ami a pizza és a langalló között van félúton.

2021. február14., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek