Szereted a különlegességeket? Kéksajtos-körtés pizza prosciuttofalatokkal

Vannak, akik nem szeretik a paradicsomot, na de olyanok azért már tényleg csak nagyon kevesen akadnak, akik a pizzát ne szeretnék. Mi következik ebből? Számos olyan olvasónk lehet, aki szomjazza egy-egy különleges, paradicsom nélkül készült pizza receptjét, a kemény magról nem is beszélve, akik minden formájában falnák a pizzát, színárnyalatoktól függetlenül. Szóljanak a fanfárok, ezen a héten különleges fehér pizzákra hoztunk ötleteket!

Ezt tényleg csak azoknak ajánljuk, akik értik, milyen klassz egy-egy sós ételben néhány édes falat, vagy az édességekben egy-egy darabka sós karamell. Olvassz rá mozzarellát, és ha elkészült, szórd meg egy nagy adag friss citromfűvel.

 

Bármi lehet a sajt alatt...
Bármi lehet a sajt alatt...Juanmonino

Hozzávalók 1 személyre:

  • 6 vékony szelet pármai, serrano vagy iberico sonka
  • 1 nagy evőkanál kéksajt
  • 10 deka natúr krémsajt
  • 1 kisebb darab körte felszeletelve
  • 1 adag pizzatészta
  • 10 deka mozzarella vékonyan felszeletelve
  • ízlés szerint só és rózsabors
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagy evőkanál fekete olíva felszeletelve
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a vajon kis lángon a körteszeleteket fedő alatt, közben keverd el a sajtot sóval és rózsaborssal. Ha ezzel megvagy, kend meg vele a tésztát, és pakolj rá a sonka kivételével minden hozzávalót. Süsd készre 280 fokos sütőben a tészta vastagságától függően legalább 10 perc alatt, és ha elkészült, pakold meg a sonkaszeletekkel. 

A pizzatésztára nálunk is találsz egy klassz, egyszerű, bögrés receptet, de akár előre összeállított tésztával is készítheted. 

kapcsolódó Mirelit pizza teszt: ezek kerülnek 800 forintba?!
Mirelit pizza teszt: ezek kerülnek 800 forintba?!

Már annak is örültek a tesztelők ha nem volt büdös a hús.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Szereted a spenótot? Próbáld ki a pizza tetején is fokhagymával és olvadt mozzarellával

Ha van lefagyasztva egy adag pizzatésztád, nincs más dolgod, csak a spenótot egy kevés sajtkrémmel elkeverni, fűszerezni és kedvenc sajtjaid a tetejére olvasztani.

május28., 10:44

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

szeptember14., 10:24

Erre a tavaszi, tejfölös pizzára egy kevés torma is került, és nem bántuk meg

Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.

április7., 10:44

Íme egy remek salátarecept, ha szereted a fetát, de valami újat készítenél belőle

Finom vele a töltött gomba, nem hiányozhat a görögsalátából, de a fetának azért ennél jóval több arca van. Már mutatjuk is az egyik legegyszerűbben összeállítható fetás fogást.

szeptember15., 12:52

Húsimádók kedvence: olasz meatza

A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.

február28., 06:00

Mustra