A karfiolos pizzaalap friss olasz fűszerekkel és egy kevés parmezánnal a legfinomabb

A pizzát mindenki szereti, de ahogy a legtöbb kedvencünkről, erről az olasz ételről is elmondható, hogy túl jól azért nem jár vele a szervezetünk. Azért, hogy egy kicsit kevesebb szénhidrát kerüljön a napi menübe, ezen a héten lisztmentes pizzaalap-alternatívákat hoztunk.

Nem is kell a tetejére más, csak egy nagy adag mozzarella, szalámi és egy jó nagy adag paradicsomos szósz.

Egy kis parmezán még mehet a tetejére.
Egy kis parmezán még mehet a tetejére.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 közepes fej karfiol
  • ízlés szerint
  • 1 csapott evőkanál szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű (összesen)
  • 2 kisebb tojás
  • 2 nagy evőkanál reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt törd össze aprítógépben, majd adj neki a mikróban 5 percet. Ezek után tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki a levét. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tojást, sajtot és az ízesítőket, és kerekre formázva süsd elő 20 percen át. Ha az alap kész, bármit rápakolhatsz – ekkor már csak addig kell sütnöd, amíg a sajt szépen megolvad a tetején. 

Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!
Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!

Na jó, a mac and cheese az az étel, aminek nem kell cégér: a sajtos tésztát magyaros változatban tejföllel is lehetetlen nem szeretni, és persze hogy a tengerentúli soksajtos, sütőben pirult változatot is bármikor falnánk.

Tovább »

Még több recept

Diós-konyakos golyók – ha csak kevés időd van az ünnepi desszertre

Akár édesítővel is készítheted ezt az egyszerű édességet, ami egy sűrű csokoládészósszal desszert, anélkül pedig jó kis vendégváró lehet.

december3., 06:04

Készüljön idén az ünnepi trifle egy kevés mandulalikőrrel!

Adtunk már néhány trifle-receptet idén is, amit nagyon szeretünk, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár a gyerekekkel is. Itt egy újabb téli, almás és fahéjas változat, amit most kezdőbarát változatban, pudingporral készítettünk el.

december2., 06:24

Cukkiniből is készülhet a pizzád alapja, ráadásul bármilyen sajt és fűszer tökéletes mellette

Ez a változat azoknak lesz igazán a kedvence, akik nem szeretik a karfiolos pizza jellegzetes ízét, hanem valami semlegesebbre pakolnák a kolbászt, paradicsomszószt és reszelt sajtot. Ha te is közéjük tartozol, ebből dobj össze ebédre egy adagot!

május16., 06:00

Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

december3., 06:04

Mangós avokádó-pohárkrém – ha ünnepekkor is valami egészségeset ennél

Ha igyekszel növényi alapú, egészséges fogásokat készíteni, akkor azt javasoljuk: az ünnepekkor se mondj le erről a hasznos vállalásról. Helyette készítsd a desszertet vaníliás avokádóalappal és tálald friss avokádóraguval ezt a különlegességet.

december2., 06:24

Ezt az egyszerű gesztenyés tortát készítsd el az ünnepekre!

A gesztenye és egy kevés rum teszi igazán téli hangulatúvá ezt a desszertet, ami akkor a legfinomabb, ha egy adag rumos meggyel és frissen felvert tejszínhabbal tálalod.

december3., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.