A karfiolos pizzaalap friss olasz fűszerekkel és egy kevés parmezánnal a legfinomabb

A pizzát mindenki szereti, de ahogy a legtöbb kedvencünkről, erről az olasz ételről is elmondható, hogy túl jól azért nem jár vele a szervezetünk. Azért, hogy egy kicsit kevesebb szénhidrát kerüljön a napi menübe, ezen a héten lisztmentes pizzaalap-alternatívákat hoztunk.

Nem is kell a tetejére más, csak egy nagy adag mozzarella, szalámi és egy jó nagy adag paradicsomos szósz.

Egy kis parmezán még mehet a tetejére.
Egy kis parmezán még mehet a tetejére.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 közepes fej karfiol
  • ízlés szerint
  • 1 csapott evőkanál szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű (összesen)
  • 2 kisebb tojás
  • 2 nagy evőkanál reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt törd össze aprítógépben, majd adj neki a mikróban 5 percet. Ezek után tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki a levét. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tojást, sajtot és az ízesítőket, és kerekre formázva süsd elő 20 percen át. Ha az alap kész, bármit rápakolhatsz – ekkor már csak addig kell sütnöd, amíg a sajt szépen megolvad a tetején. 

Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!
Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!

Na jó, a mac and cheese az az étel, aminek nem kell cégér: a sajtos tésztát magyaros változatban tejföllel is lehetetlen nem szeretni, és persze hogy a tengerentúli soksajtos, sütőben pirult változatot is bármikor falnánk.

Tovább »

Még több recept

Ezt a túrópizzát most egy kis fokhagymával dobtuk fel

A túrós alap azoknak a legjobb, akik zöldségek nélkül oldanák meg a szénhidrátcsökkentett pizzaalapok problémáját. Egy kevés fokhagymával még finomabb, ha pedig azzal megunod, készíts tárkonyosat csirkefeltéttel vagy szerecsendiós-citromosat, aminek a tetejét a legjobb, ha sajtkrémmel és hallal pakolod meg.

május15., 06:04

Kecskesajtos pizza friss fügével és mozzarellával

Ez a pizza nemcsak azért érdekes, mert egészen új, kicsit sem olaszos ízek kerülnek rá, hanem mert a finomságok nagyját csak a sütés után tesszük a tetejére. Ha a friss sonka nem lenne elég, apróra vágott zellerszárral és paradicsomkockákkal is szórd meg a tetejét.

augusztus26., 06:04

Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot

Imádjuk a kényelmesen összedobható recepteket, és ha te is, csinálj gyorsan egy képernyőfotót, mert ezzel a pizzatésztaalappal két közepes vagy egy hatalmas pizzát is megsüthetsz, a lehető legegyszerűbben. Ha szereted a kenyérlángost, akkor annak az ízét is felidézheted, ha paradicsomos alap helyett tejföllel, baconkockákkal és lila hagymával készíted.

április2., 06:00

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

október16., 06:04

Ezt az elegáns lazacos burgonyalevest egy kevés reszelt narancshéjjal tettük izgalmassá

Ha nem tudsz főzni, akkor is nyugodtan belekezdhetsz ebbe a levesbe, ami különleges neve ellenére egy pofonegyszerűen összedobható finomság. A narancstól izgalmas, a lazaccal nem hétköznapi leves lesz a végeredmény.

november20., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.