A karfiolos pizzaalap friss olasz fűszerekkel és egy kevés parmezánnal a legfinomabb

A pizzát mindenki szereti, de ahogy a legtöbb kedvencünkről, erről az olasz ételről is elmondható, hogy túl jól azért nem jár vele a szervezetünk. Azért, hogy egy kicsit kevesebb szénhidrát kerüljön a napi menübe, ezen a héten lisztmentes pizzaalap-alternatívákat hoztunk.

Nem is kell a tetejére más, csak egy nagy adag mozzarella, szalámi és egy jó nagy adag paradicsomos szósz.

Egy kis parmezán még mehet a tetejére.
Egy kis parmezán még mehet a tetejére.nata_vkusidey

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 közepes fej karfiol
  • ízlés szerint
  • 1 csapott evőkanál szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű (összesen)
  • 2 kisebb tojás
  • 2 nagy evőkanál reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt törd össze aprítógépben, majd adj neki a mikróban 5 percet. Ezek után tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki a levét. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tojást, sajtot és az ízesítőket, és kerekre formázva süsd elő 20 percen át. Ha az alap kész, bármit rápakolhatsz – ekkor már csak addig kell sütnöd, amíg a sajt szépen megolvad a tetején. 

kapcsolódó Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!
Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!

Na jó, a mac and cheese az az étel, aminek nem kell cégér: a sajtos tésztát magyaros változatban tejföllel is lehetetlen nem szeretni, és persze hogy a tengerentúli soksajtos, sütőben pirult változatot is bármikor falnánk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tudtad, hogy a zakuszka a házi pizzán is finom?

Napon szárított sonkával, lila hagymával és jó sok sajttal készült nálunk ez a pizza, aminek elkészítéséhez saját, bögrés receptünket használtuk. Így nem kell pizzalapért zarándokolni a boltba, ráadásul sokkal finomabb, frissebb és garantáltan adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.

2020. augusztus26., 06:04

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Húsimádók kedvence: olasz meatza

A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.

február28., 06:00

Gluténmentes alaprecept: pizza

Gluténmentes lisztből sem lehetetlen a megszokott, vagy ahhoz leginkább hasonlító, ízélményt nyújtó pizzát készíteni. Gluténmentes alaprecept.

2020. június9., 06:00

Füstölt paprikás édesburgonyából készülhet a kedvenc pizzád alapja

Ha már ennyire szeretjük az édesburgonyát, miért ne próbálhatnánk ki pizzaalapként? Egy kis chorizónál, érett cheddarnál és egy csokor friss snidingnél nem is kell több a tetejére.

2020. május17., 06:00

Kecskesajtos pizza friss fügével és mozzarellával

Ez a pizza nemcsak azért érdekes, mert egészen új, kicsit sem olaszos ízek kerülnek rá, hanem mert a finomságok nagyját csak a sütés után tesszük a tetejére. Ha a friss sonka nem lenne elég, apróra vágott zellerszárral és paradicsomkockákkal is szórd meg a tetejét.

2020. augusztus26., 06:04

Mustra