Pizza rukkolapestóval, marinált articsókával és friss paradicsommal

Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.

Mozzarellával a legfinomabb.
Mozzarellával a legfinomabb.Fotó: luchezar

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag pizzatészta
  • 4 nagyobb evőkanál rukkolapesto
  • 6 darab aszalt paradicsom összevágva
  • 20 deka mozzarella vékonyan felkarikázva
  • 6 nagyobb darab marinált aricsóka összevágva
  • a tetejére pirított fenyőmag és paradicsomkockák
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd elő a két pizzalapot, kend meg a pestóval, majd mehet rá a mozzarella, a szárított paradicsomok és az articsóka. Ha 10-15 perc alatt megsült, szórd meg apróra vágott friss paradicsomkockákkal és pirított fenyőmaggal. 

Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom
Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom

Kóstolónkon egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami harmadannyiba kerül, mint a legdrágább szósz.

Tovább »

Még több recept

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Ezt a túrópizzát most egy kis fokhagymával dobtuk fel

A túrós alap azoknak a legjobb, akik zöldségek nélkül oldanák meg a szénhidrátcsökkentett pizzaalapok problémáját. Egy kevés fokhagymával még finomabb, ha pedig azzal megunod, készíts tárkonyosat csirkefeltéttel vagy szerecsendiós-citromosat, aminek a tetejét a legjobb, ha sajtkrémmel és hallal pakolod meg.

május15., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

szeptember19., 06:04

Jöhet még egy csirkeragu? Ezt paradicsommal, articsókával és kecskesajttal készítettük

Kecskesajt helyett fetát vagy pecorinót is használhatsz ehhez a mediterrán hangulatú raguhoz, ami nálunk egy adag frissen párolt rizs tetejére került.

július22., 06:00

Tengerparti hangulat otthon – krémsajtos pizza szardellával és lime-mal

Kevés hozzávalóból is lehet egy pizza izgalmas.

május10., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.