Pizza rukkolapestóval, marinált articsókával és friss paradicsommal

Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.

Mozzarellával a legfinomabb.
Mozzarellával a legfinomabb.Fotó: luchezar

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag pizzatészta
  • 4 nagyobb evőkanál rukkolapesto
  • 6 darab aszalt paradicsom összevágva
  • 20 deka mozzarella vékonyan felkarikázva
  • 6 nagyobb darab marinált aricsóka összevágva
  • a tetejére pirított fenyőmag és paradicsomkockák
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd elő a két pizzalapot, kend meg a pestóval, majd mehet rá a mozzarella, a szárított paradicsomok és az articsóka. Ha 10-15 perc alatt megsült, szórd meg apróra vágott friss paradicsomkockákkal és pirított fenyőmaggal. 

Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom
Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom

Kóstolónkon egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami harmadannyiba kerül, mint a legdrágább szósz.

Tovább »

Még több recept

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

január15., 06:04

Ennek a hamburgernek egy kissé keleti hangulata lett a padlizsántól és a fahéjas paradicsomszósztól

Egy tökéletes vega szendvics készült el nálunk, amiből ne hagyj ki néhány szelet ementálit, mert azzal lesz a legfinomabb.

2020. augusztus2., 06:04

Tudtad, hogy a zakuszka a házi pizzán is finom?

Napon szárított sonkával, lila hagymával és jó sok sajttal készült nálunk ez a pizza, aminek elkészítéséhez saját, bögrés receptünket használtuk. Így nem kell pizzalapért zarándokolni a boltba, ráadásul sokkal finomabb, frissebb és garantáltan adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.

2020. augusztus26., 06:04

Cukkiniből is készülhet a pizzád alapja, ráadásul bármilyen sajt és fűszer tökéletes mellette

Ez a változat azoknak lesz igazán a kedvence, akik nem szeretik a karfiolos pizza jellegzetes ízét, hanem valami semlegesebbre pakolnák a kolbászt, paradicsomszószt és reszelt sajtot. Ha te is közéjük tartozol, ebből dobj össze ebédre egy adagot!

2020. május16., 06:00

Kóstoltad már a marokkói kuszkuszlevest?

Ha még nem próbáltad, év elején érdemes letesztelned ezt a marokkói hangulatú, kuszkuszos levest, ami akár nehezebb fogások előtt, akár önmagában, egy könnyű vacsoraként is tálalható.

január13., 06:04

Zöldségekkel sült tojás – mexikói hangulatban szeretjük a legjobban

Avokádóval és egy kevés tejföllel készül ez az alacsony glikémiás indexű reggeli, ami mellé elég egy pita vagy néhány falat tortillacsipsz.

január15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.