Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot

Ha betáraztál néhány csomag élesztőből és valahogy pár kiló liszt is van otthon, nincs más hátra, csak összedobni a legegyszerűbb kenyereket és kelt tésztákat – ehhez adunk segítséget ezen a héten.

Imádjuk a kényelmesen összedobható recepteket, és ha te is, csinálj gyorsan egy képernyőfotót, mert ezzel a pizzatésztaalappal két közepes vagy egy hatalmas pizzát is megsüthetsz, a lehető legegyszerűbben. Ha szereted a kenyérlángost, akkor annak az ízét is felidézheted, ha paradicsomos alap helyett tejföllel, baconkockákkal és lila hagymával készíted.

Ennyi sajt indokolt.
Ennyi sajt indokolt.carlosgaw

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 2 csapott teáskanál cukor
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 teáskanál friss élesztő (2,5 deka, ha méri szeretnéd)
  • 2 evőkanál (olíva)olaj
  • 0.5 bögre langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel a langyos vízben a cukorral az élesztőt, majd úgy 10 perc után add a sóval és olajjal elkevert liszthez. Gyúrj belőle rugalmas tésztát, és ha közben úgy látod, hogy szükséges, langyos vízzel pótold a folyadékot. 

Letakarva, langyos helyen pihentesd úgy 50 percen át, majd nyújtsd ki vékonyra és pakold meg, amivel szeretnéd. Kifejezetten forró, előmelegített sütőben, a tészta vastagságától függően süsd készre legalább negyedóra alatt. 

Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni? Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?

Vannak épkézláb Margheriták, amik nem hoznak szégyent a pizza névre? És ha igen, mennyiért? Utánajártunk!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Húsimádó vagy? Csirkés alappal is készíthetsz pizzát!

A tetejére már nem is fontos húst tenned, elég egy jó adag reszelt ementáli sajt, paradicsom, olíva és esetleg néhány kocka sült bacon.

2020. május16., 06:00

Jön a húsvét, készíts pizzát a sonka maradékából!

Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.

2021. március30., 10:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Pizza rukkolapestóval, marinált articsókával és friss paradicsommal

Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.

2020. augusztus29., 06:04

Erre a tavaszi, tejfölös pizzára egy kevés torma is került, és nem bántuk meg

Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.

2021. április7., 10:44

Kéksajtos pizza mozzarellával és sült fokhagymával – friss rukkolával a tetején tálald

Ha van a fagyasztóban egy nagy adag pizzatészta, készítsd ezúttal kéksajttal és sült fokhagymával ezt a finomságot. Tálald rukkolával és napon szárított sonkával a tetején.

2021. július15., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek