Teszt: így lesz a pizza tökéletes újramelegítés után is

Ki ne kényszerült volna már arra, hogy egy jó betonkemény előző napi pizzával kelljen valamit kezdenie? A helyzet akkor válik nehézzé, ha nem kalapálnunk kell vele, hanem megennünk. Jó ötletnek tűnik ilyenkor a gyors és hatékony mikrózás, de jobb, ha elengeded az első, legeredményesebbnek vélt gondolatot.

A mikrohullámú sütőben minden kiszárad, vajon miért pont a pizza lenne kivétel? Tényleg egy pohár vizet kell mellé tenni és akkor tökéletesen ropogós lesz? Vagy egy nedves papírtörlőbe csavarni annak érdekében, hogy az pótolja az elillanó nedvességet? Esetleg legyen inkább a sütés, gőzölés, vagy hagyjuk a bánatba és rendeljünk egy új adagot? 

Hogyan lesz a legfinomabb a melegített pizza?

Örülhetnek azok, akik mindig is vágytak egy olyan tesztre, amiben arra keresik a választ, hogyan lesz a pizzaszelet élvezeti értéke melegítés után is a régi, vagy legalábbis azt megközelítő. Mi már tudjuk, hogy a létező összes módszer közül, melyik a legígéretesebb, és nem is tartjuk  titokban. 

A PopSci csapata New York-i stílusú, vagyis olaszos, vékony tésztás pizzákat tesztelt. A szabályok szerint a szeletek mindegyike tesztelés előtt 12–48 órát töltött a hűtőszekrényben. 

Rövidítve a módszert és a hosszú tesztelési folyamatot: a legfontosabb, amit tudnod kell, hogy a mikró + pohár módszer éppen annyira nem működik, mint az extra forró és száraz serpenyőben sütés trükkje. A hagyományos sütőben melegítés és a sima mikrózás már egy fokkal jobb, közepes eredményeket hozott, a legjobb módszer pedig a teflonserpenyőben melegítés lett.

Újramelegítéshez a serpenyő lesz a legjobb módszer
Újramelegítéshez a serpenyő lesz a legjobb módszerFotó: LauriPatterson / Getty Images Hungary

Eszerint néhány percig alacsony lángon süssük benne a szeletet szárazon, majd öntsünk néhány csepp vizet is a szelet mellé. Fedjük le, és így is adjunk neki egy percet. Így az alja újrasül kissé, a kiszáradt felső részét pedig a gőzzel élesztjük újjá. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

Szintén nyerőnek bizonyult az a módszer, amelyben a sütő legmagasabb hőmérsékletén kapott 5 percet a szelet. Erről a tesztelők azt mondják: majdnem olyan jó a végeredménye, mintha friss pizzát ennének. Ha tehát nincs időd vagy kedved serpenyőzni, ezzel a módszerrel is próbálkozhatsz. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.