Kecskesajtos pizza friss fügével és mozzarellával

Ez a pizza nemcsak azért érdekes, mert egészen új, kicsit sem olaszos ízek kerülnek rá, hanem mert a finomságok nagyját csak a sütés után tesszük a tetejére. Ha a friss sonka nem lenne elég, apróra vágott zellerszárral és paradicsomkockákkal is szórd meg a tetejét.

Frissen is finom rajta a füge, de akár rá is sütheted a gyümölcsöket.
Frissen is finom rajta a füge, de akár rá is sütheted a gyümölcsöket.Fotó: Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag pizzatészta
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
  • 7 deka kecskesajt apróra morzsolva
  • 20 deka mozzarella felkarikázva vagy lereszelve
  • 10 deka napon szárított sonka felcsíkozva
  • 4 darab friss füge cikkekre vágva
  • só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a sajtkrémet és a kecskesajtot egy kevés sóval és borssal, majd kend meg vele a pizzalapokat. A mozzarellakarikákat is tedd rá a tetejére, majd süsd készre 10-15 perc alatt a pizzákat magas hőfokon. Ha megsültek, tedd a tetejére a sonkacsíkokat és a fügeszeleteket, és már tálalhatod is. Friss rukkolával a tetején a legfinomabb. 

Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot
Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot

Imádjuk a kényelmesen összedobható recepteket, és ha te is, csinálj gyorsan egy képernyőfotót, mert ezzel a pizzatésztaalappal két közepes vagy egy hatalmas pizzát is megsüthetsz, a lehető legegyszerűbben. Ha szereted a kenyérlángost, akkor annak az ízét is felidézheted, ha paradicsomos alap helyett tejföllel, baconkockákkal és lila hagymával készíted.

Tovább »

Még több recept

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

Izgalmas reggeli: pirítós baconnel és grillezett fügével

Ugye mennyivel jobb egy ilyen sajtkrémes szendvics, mint ha előregyártott szendvicskrémmel készülne valami? A sajtkrémen tökéletes a friss bacon és a füge, de ha szeretnéd egy kicsit izgalmasabbra készíteni, egy kevés juharsziruppal is locsold meg.

augusztus27., 06:04

A karfiolos pizzaalap friss olasz fűszerekkel és egy kevés parmezánnal a legfinomabb

Nem is kell a tetejére más, csak egy nagy adag mozzarella, szalámi és egy jó nagy adag paradicsomos szósz.

május14., 11:14

Fügecsatni – minél fűszeresebb, annál finomabb

Az egyszerű változat mellett készíts belőle egyet az ünnepekre karácsonyi fűszerekkel is. Jól fog esni a vajas pirítóson és a sült sajtok mellett is. Előételt is készíthetsz vele: csak tésztakosárkákba kell kanalaznod egy kis natúr krémsajtot és a tetejére tenni egy keveset ebből a csatniból.

augusztus29., 06:04

Fügecaprese – újabb klassz köret a szárnyasok mellé

A hagyományos változatban bazsalikom, balzsamecet és paradicsom kerül a mozzarellagolyók mellé, ebben pedig édeskés sült füge és egy fehérborecetes-mézes öntet teszi izgalmassá a kissé tejszínes ízű sajtot.

augusztus28., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.