Kecskesajtos pizza friss fügével és mozzarellával

Ez a pizza nemcsak azért érdekes, mert egészen új, kicsit sem olaszos ízek kerülnek rá, hanem mert a finomságok nagyját csak a sütés után tesszük a tetejére. Ha a friss sonka nem lenne elég, apróra vágott zellerszárral és paradicsomkockákkal is szórd meg a tetejét.

Frissen is finom rajta a füge, de akár rá is sütheted a gyümölcsöket.
Frissen is finom rajta a füge, de akár rá is sütheted a gyümölcsöket.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag pizzatészta
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
  • 7 deka kecskesajt apróra morzsolva
  • 20 deka mozzarella felkarikázva vagy lereszelve
  • 10 deka napon szárított sonka felcsíkozva
  • 4 darab friss füge cikkekre vágva
  • só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a sajtkrémet és a kecskesajtot egy kevés sóval és borssal, majd kend meg vele a pizzalapokat. A mozzarellakarikákat is tedd rá a tetejére, majd süsd készre 10-15 perc alatt a pizzákat magas hőfokon. Ha megsültek, tedd a tetejére a sonkacsíkokat és a fügeszeleteket, és már tálalhatod is. Friss rukkolával a tetején a legfinomabb. 

kapcsolódó Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot
Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot

Imádjuk a kényelmesen összedobható recepteket, és ha te is, csinálj gyorsan egy képernyőfotót, mert ezzel a pizzatésztaalappal két közepes vagy egy hatalmas pizzát is megsüthetsz, a lehető legegyszerűbben. Ha szereted a kenyérlángost, akkor annak az ízét is felidézheted, ha paradicsomos alap helyett tejföllel, baconkockákkal és lila hagymával készíted.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Elegáns vacsora minimálváltozatban: házi, gyúrt tészta fügével, pecorino sajttal és zsályás mézzel

Az egyetlen költséges hozzávalóból nagyon kevés kell ehhez a fogáshoz, a tésztát pedig megvenned sem kell, elég, ha két bögre lisztből és négy tojásból gyúrsz egyet négy főre. Fügéből sem kell több háromnál, és onnan már csak egy kevés méz és zsálya kell a tökéletes végeredményhez.

2020. augusztus28., 06:04

Fügecaprese – újabb klassz köret a szárnyasok mellé

A hagyományos változatban bazsalikom, balzsamecet és paradicsom kerül a mozzarellagolyók mellé, ebben pedig édeskés sült füge és egy fehérborecetes-mézes öntet teszi izgalmassá a kissé tejszínes ízű sajtot.

2020. augusztus28., 06:04

Céklaszószos tészta fetamorzsákkal – a tökéletes őszi vacsora pillanatok alatt

Szeretjük a céklát köretként, de ha már lassan itt a szezonja, miért ne tehetnénk süteményekbe vagy ilyen remek, tésztás fogásokba. Ha húsosan készítenéd, sült csirkemellcsíkokkal vagy baconkockákkal dobd fel.

szeptember17., 10:24

Kéksajtos pizza mozzarellával és sült fokhagymával – friss rukkolával a tetején tálald

Ha van a fagyasztóban egy nagy adag pizzatészta, készítsd ezúttal kéksajttal és sült fokhagymával ezt a finomságot. Tálald rukkolával és napon szárított sonkával a tetején.

július15., 10:24

Pizza rukkolapestóval, marinált articsókával és friss paradicsommal

Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.

2020. augusztus29., 06:04

Fügecsatni – minél fűszeresebb, annál finomabb

Az egyszerű változat mellett készíts belőle egyet az ünnepekre karácsonyi fűszerekkel is. Jól fog esni a vajas pirítóson és a sült sajtok mellett is. Előételt is készíthetsz vele: csak tésztakosárkákba kell kanalaznod egy kis natúr krémsajtot és a tetejére tenni egy keveset ebből a csatniból.

2020. augusztus29., 06:04

Mustra