Mediterrán karfiolpizza darált hússal és hideg joghurttal

Egy jó kis fűszeres ragu a tetején és mindjárt nem érezzük kompromisszumosnak ezt a remek fogást. Nálunk zöldfűszeres joghurttal készült, de ha szereted a sajtot, abból is olvassz a tetejére.

Ha szereted a sajtot, nincs kifogás.
Ha szereted a sajtot, nincs kifogás.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb fej karfiol lereszelve
  • 1 nagyobb darab tojás
  • 1 deci Marinara-szósz
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 10 deka kolbász összevágva
  • 35 deka darált hús
  • 2 nagy ek. a tetejére zöldfűszerekkel elkevert joghurt
  • 1 deci vörösbor
  • só, bors, fokhagyma, kömény, fahéj, csili
  • 1 csapott tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Sózd be egy kicsit a karfiolt, majd 15 perc után egy konyharuhán át nyomkodd ki. Keverd el a tojással, formázz 2 pizzalapot belőle, és süsd 10 percen át. 

Közben a többi hozzávalóból készíts egy sűrű ragut a hagyományos módon: előbb a zsiradék és a hagyma, majd a hús és a többi hozzávaló kerüljön a serpenyőbe. Tíz perc után kanalazd a ragut az alap tetejére, majd süsd még 10 percen át. Végül egy adag bármilyen friss zöldfűszerrel elkevert joghurttal tálald. 

kapcsolódó Teszt: így lesz a legfinomabb az uborkasaláta
Teszt: így lesz a legfinomabb az uborkasaláta

Az egyik legegyszerűbb módszer nyert.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

szeptember20., 12:52

Mustáros-juharszirupos lazac: egy isteni különlegesség hétvégére

Ettől a két extra hozzávalótól igazán különlegesek lesznek a lazacszeletek. Tálalhatod tészta mellett, de akár egy zöldfűszeres, sós gofrit összedobhatsz mellé a különlegesség kedvéért.

szeptember23., 12:52

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

szeptember21., 12:52

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

szeptember23., 10:24

Ez a meleg karfiolos saláta mascarponéval és bazsalikommal az igazi

Bármelyik kezdő szakács könnyen összedobja ezt a gyors, meleg salátát, amit aztán csirke, halak és vörös húsok mellett is bevethetsz.

január10., 06:04

Mustra