Tudtad, hogy a zakuszka a házi pizzán is finom?

Napon szárított sonkával, lila hagymával és jó sok sajttal készült nálunk ez a pizza, aminek elkészítéséhez saját, bögrés receptünket használtuk. Így nem kell pizzalapért zarándokolni a boltba, ráadásul sokkal finomabb, frissebb és garantáltan adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.

Friss paradicsommal és olajban kissé megsült erdei gombákkal teheted még érdekesebbé.
Friss paradicsommal és olajban kissé megsült erdei gombákkal teheted még érdekesebbé.Fotó: grandriver

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag pizzatészta (a cikk alatt találsz egy receptet)
  • 0.5 üveg zakuszka
  • 10 deka napon szárított olasz sonka
  • 1 kisebb fej lila hagyma kockákra vágva
  • 1 bögre alpesi füstölt sajt lereszelve
  • 1 kisebb csésze olívabogyó felkarikázva
  • 1 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a pizzatésztát, és ezúttal ne pizzaszósszal, hanem zakuszkával kend meg. Arra mehet a hagyma, az olívabogyó, majd a sajt. Tedd a forró sütőbe úgy negyedórára, majd ha elkészült, tálald a sonkával és a friss rukkolával a tetején. Friss paradicsommal és olajban kissé megsült erdei gombákkal teheted még érdekesebbé. 

Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot
Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot

Imádjuk a kényelmesen összedobható recepteket, és ha te is, csinálj gyorsan egy képernyőfotót, mert ezzel a pizzatésztaalappal két közepes vagy egy hatalmas pizzát is megsüthetsz, a lehető legegyszerűbben. Ha szereted a kenyérlángost, akkor annak az ízét is felidézheted, ha paradicsomos alap helyett tejföllel, baconkockákkal és lila hagymával készíted.

Tovább »

Még több recept

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

2020. július22., 06:00

Ezt a zöldségvirágos focacciát jóval egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád

Túl szép ahhoz, hogy valami egyszerű fogás legyen, pedig ehhez a lepénykenyérhez nem kell péknek lenned. A pizza és kenyér szerelemgyereke ezúttal virágos díszítést kapott.

2020. június17., 06:04

A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

január14., 06:04

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

január15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.