Ezt a zöldségvirágos focacciát jóval egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád

Túl szép ahhoz, hogy valami egyszerű fogás legyen, pedig ehhez a lepénykenyérhez nem kell péknek lenned. A pizza és kenyér szerelemgyereke nálunk ezúttal virágos díszítést kapott.

Elég hozzá néhány fűszer, zöldség és ami a legfontosabb: egy nagy adag kreativitás.

Minimál design.
Minimál design.Janna Danilova

Hozzávalók

  • 50 deka finomliszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 mokkáskanál
  • 1 zacskó élesztő (expressz)
  • a díszítéshez kapor, spárga, bazsalikomlevelek, lenmag, tökmag, lila hagyma, koktélparadicsom, olívakarikák
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 deci langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

Mindent, ami nem a díszítéshez kell, gyúrj rugalmas tésztává annyi vízzel, amennyit felvesz, és még puha, de már kezelhető massza lesz belőle. Adj neki negyedórát, majd nyomkodd szét egy tepsiben és fújd le egy kevés olívaolajjal. Hagyd néhány percig a formában is pihenni. Ha ezzel megvagy, a zöldségekből és fűszerekből készíts rá tetszőleges díszítést, majd tedd az előmelegített sütő legforróbb fokozatára maximum negyedórára. 

Így készül a tökéletes, roppanós pizza Így készül a tökéletes, roppanós pizza

A tökéletes pizzarecept, ha jól alkalmazzuk arra is jó, hogy életünk párját meghódítsuk vele, nekem legalábbis sikerült.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gluténmentes alaprecept: pizza

Gluténmentes lisztből sem lehetetlen a megszokott, vagy ahhoz leginkább hasonlító, ízélményt nyújtó pizzát készíteni. Gluténmentes alaprecept.

2020. június9., 06:00

Erre a tavaszi, tejfölös pizzára egy kevés torma is került, és nem bántuk meg

Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.

2021. április7., 10:44

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Kecskesajtos pizza friss fügével és mozzarellával

Ez a pizza nemcsak azért érdekes, mert egészen új, kicsit sem olaszos ízek kerülnek rá, hanem mert a finomságok nagyját csak a sütés után tesszük a tetejére. Ha a friss sonka nem lenne elég, apróra vágott zellerszárral és paradicsomkockákkal is szórd meg a tetejét.

2020. augusztus26., 06:04

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek