Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

Ha tonhallal készíted, akkor tálalás előtt szórd meg néhány szem kapribogyóval, a kolbászosat pedig egy nagy adag friss snidlinggel és petrezselyemmel tedd igazán élvezhetővé.

Hozzávalók:

  • 2 kisebb doboz sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 nagyobb darab friss, hámozott paradicsom apróra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 0.5 fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
  • 0.5 bögre mozzarella lereszelve
  • 2 evőkanál parmezán lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymákat, majd néhány perc után a paradicsomokat is. Ízesítsd a keveréket, és adj neki még 5 percet, majd ha legalább langyosra hűlt, dolgozd el alaposan az összes többi hozzáavalóval egy turmixban vagy aprítógépben. Végül csekkold le, hogy kell-e még bele egy kevés só, majd mehet a krém a kenyerek tetejére. Ha a szendvics elkészült, friss olasz sonkával és rukkolával a tetején tálald. 

Így készül a tökéletes, roppanós pizza
Így készül a tökéletes, roppanós pizza

A tökéletes pizzarecept, ha jól alkalmazzuk arra is jó, hogy életünk párját meghódítsuk vele, nekem legalábbis sikerült.

Tovább »

Még több recept

Tengerparti hangulat otthon – krémsajtos pizza szardellával és lime-mal

Kevés hozzávalóból is lehet egy pizza izgalmas.

május10., 06:00

Magyaros hangulatban is készíthetsz fehér pizzát kaporral, juhtúróval és baconnel

Nálunk kaporral, juhtúróval és baconnel készült, te akár kolbásszal és lila hagymával is készítheted – mindkettővel klassz, magyaros hangulatú fogás lesz a végeredmény.

május10., 06:00

BBQ-s csirkés pizza – füstösen és csípősen az igazi!

Nincs is jobb egy egyszerű, de jó alapanyagokból összedobott margheritánál, vagy egy négysajtos, esetleg sonkás pizzánál, de azért még ugyanolyan jó lehet néhány változat.

augusztus16., 06:04

Ha csak egy furcsaságnak adsz esélyt idén, válaszd a mangócsatnit!

Nemcsak arra jó, hogy a legegyszerűbb csirke-rizs vagy saláta- grillsajt párost feldobja, de akkor is remek, ha épp vendégek jönnek, és már csak egy hidegtálra van idő. A sajtok, sonkák, kekszek és csonthéjasok között remek lesz ez a fura mártogatós, ami mindegyik falatot izgalmasabbá teszi.

szeptember26., 06:04

Ez a céklás tabbouleh még finomabb, mint az eredeti

Végre itt az ősz, és vele a tökös és céklás ételek szezonja! Nincs is más teendőnk, mint minél több jól ismert fogásunkat feldobni ezekkel az egészséges alapanyagokkal.

szeptember27., 06:04

Egy nagy szelet rozskenyéren az igazi ez a klassz tonhalas melegszendvicskrém

Nálunk a tonhal mellé gyakran kerül egy kevés aszalt paradicsom és olíva, most sem történt másként.

június21., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.