Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

Ha tonhallal készíted, akkor tálalás előtt szórd meg néhány szem kapribogyóval, a kolbászosat pedig egy nagy adag friss snidlinggel és petrezselyemmel tedd igazán élvezhetővé.

Hozzávalók

  • 2 kisebb doboz sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 nagyobb darab friss, hámozott paradicsom apróra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 0.5 fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
  • 0.5 bögre mozzarella lereszelve
  • 2 evőkanál parmezán lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymákat, majd néhány perc után a paradicsomokat is. Ízesítsd a keveréket, és adj neki még 5 percet, majd ha legalább langyosra hűlt, dolgozd el alaposan az összes többi hozzáavalóval egy turmixban vagy aprítógépben. Végül csekkold le, hogy kell-e még bele egy kevés só, majd mehet a krém a kenyerek tetejére. Ha a szendvics elkészült, friss olasz sonkával és rukkolával a tetején tálald. 

Így készül a tökéletes, roppanós pizza Így készül a tökéletes, roppanós pizza

A tökéletes pizzarecept, ha jól alkalmazzuk arra is jó, hogy életünk párját meghódítsuk vele, nekem legalábbis sikerült.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

2021. január23., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Indiai melegszendvics – egy kanál hideg joghurttal a tetején a legfinomabb

Jó fűszeresen és csípősen lesz a legjobb ez a különleges melegszendvics, amihez nem kell sokat főznöd, csak egy gyors indiai ragut összedobni és néhány percet adni neki a sütőben. Vega változatban hús helyett főtt lencsével készítsd.

2021. január24., 06:04

Erre a tavaszi, tejfölös pizzára egy kevés torma is került, és nem bántuk meg

Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.

2021. április7., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek