A legegyszerűbb pizza összeállításához mérned sem kell a hozzávalókat – itt a bögrés recept!

Ha neked sem barátod a konyhai mérleg, és ha mérés helyett bögrés változatban oldanád meg a pizzatészta készítését, akkor ez a recept lehet a kedvenced.

Ahhoz, hogy a házi pizzád alapjának elkészítése se okozzon gondot, egy egyszerű, bögrés pizzatésztareceptet is hoztunk, amiből egy hatalmas vagy két kisebb pizza jön ki. Ez a recept annyira egyszerű, hogy felírod sem kell, ha egyszer elkészíted, nagyon kell dolgoznod azon, hogy elfelejtsd. A képlet: fél zacskó élesztő, fél bögre víz és minden más hozzávalóból egy.

Ebből egy nagyobb pizza lesz vagy két kisebb.
Ebből egy nagyobb pizza lesz vagy két kisebb.Monty Rakusen

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 bögre liszt
  • 0.5 bögre langyos víz
  • 0.5 tasak élesztő (frissből egy gramm)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a cukorral a vízben, majd ha ezzel megvagy, a hozzávalókat gyúrd rugalmas tésztává. Keleszd 1 órán át, majd nyújtsd fél centi vastagra, és hagyd még pihenni, amíg előkészíted a hozzávalókat. A kész pizza legalább 270 fokon süljön, így nemcsak hamarabb elkészül, de az állaga is sokkal jobb lesz. Ne süsd túl – ha vékony a tészta, 10 perc alatt elkészül a pizza ezen a hőfokon. 

kapcsolódó Mirelit pizza teszt: ezek kerülnek 800 forintba?!
Mirelit pizza teszt: ezek kerülnek 800 forintba?!

Már annak is örültek a tesztelők ha nem volt büdös a hús.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Jön a húsvét, készíts pizzát a sonka maradékából!

Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.

2021. március30., 10:24

Pizza rukkolapestóval, marinált articsókával és friss paradicsommal

Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.

2020. augusztus29., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Füstölt paprikás édesburgonyából készülhet a kedvenc pizzád alapja

Ha már ennyire szeretjük az édesburgonyát, miért ne próbálhatnánk ki pizzaalapként? Egy kis chorizónál, érett cheddarnál és egy csokor friss snidingnél nem is kell több a tetejére.

2020. május17., 06:00

Mustra