Készíts tejfölös pizzát erdei gombákkal és sajttal

Nagyon egyszerű, mégis gyakran választjuk, ha épp olyasmit ennénk, ami a pizza és a langalló között van félúton.

Petrezselyemmel a tetején tálald.
Petrezselyemmel a tetején tálald.Fotó: CassielMx

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 deka erdeigomba-keverék
  • 1 tk. vaj
  • 2 nagy evőkanál olaj
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
  • petrezselyem a tetejére
  • 1 pohár tejföl
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 15 deka reszelt cheddar
  • 6 deka baconkocka
  • 2 adag pizzatészta
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a bacont és a hagymát a forró olaj és vaj keverékére, majd 5 perc után mehet hozzá a gomba is. Sózd és borsozd a ragut. Adj neki 5 percet, közben a tejfölt ízesítsd, és keverd hozzá a fokhagymát. A pizzalapokat kend meg a tejföllel, arra mehet a ragu, végül a sajt. A kifejezetten forró, előmelegített sütőben 10-15 perc elég lesz neki. Friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát, vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát, vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

Kecskesajtos pizza friss fügével és mozzarellával

Ez a pizza nemcsak azért érdekes, mert egészen új, kicsit sem olaszos ízek kerülnek rá, hanem mert a finomságok nagyját csak a sütés után tesszük a tetejére. Ha a friss sonka nem lenne elég, apróra vágott zellerszárral és paradicsomkockákkal is szórd meg a tetejét.

2020. augusztus26., 06:04

Ezerféleképpen felhasználhatod: rókagombamártás majoránnával és fokhagymával

Ezzel az egyszerű szósszal jól feldobhatod a vadhúsokat, szárnyasokat, de még egy nem túl aromás grillezett sajtot is.

2020. július16., 06:04

Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

2020. június24., 06:00

Gombaleves bulgurral – vajas pirítóssal szeretjük a legjobban

Ez a leves bulgurral még gazdagabb lesz, hát még akkor, ha a mellé kínált pirítósra egy nagy adag frissen tört rózsaborsot is szórsz. Percek alatt elkészül és remek vega fogás, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

február3., 06:04

Tökös gnocchi zsályás vajjal és rókagombával

Ma már a nagyáruházak polcain is gyakran láthatunk rókagombát, ami jellegzetes, narancsos színéről ismerhető fel a legegyszerűbben. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle igazán elegáns fogás.

2020. július17., 06:04

Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

február26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.