Legyen a pizza most egy kicsit különleges: készítsd articsókával és chorizóval!

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

A házi pizzatészta receptjét már sokszor megosztottuk, de mostanáig nem gondolunk azokra, akik a bolti, előregyártott pizzalapokban hisznek. Akármelyik csoportba is tartozol, a pizza marinált articsókával, chorizokarikákkal és egy nagy adag sajttal mindenképpen nyerő kombináció.

 

Házi tésztával is ér elkészíteni.
Házi tésztával is ér elkészíteni.Fotó: Lew Robertson

Hozzávalók:

  • 1 csomag pizzalap vagy pizzatészta
  • 1 csésze marinált articsóka lecsöpögtetve
  • 1 kisebb csésze Marinara-szósz
  • 10 deka felkarikázott mozzarella sajt
  • ízlés szerint friss bazsalikom és oregánó
  • 1 kisebb darab felkarikázott chorizo
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 2 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

Pakold meg a pizzalapot a hozzávalókkal, majd a leírás szerint, lehetőleg magas hőfokon, süsd ropogósra néhány perc alatt. Ha elkészült, friss rukkolával a tetején tálald. 

Hagyja a lencsefőzeléket, készítsen lentejast!
Hagyja a lencsefőzeléket, készítsen lentejast!

A spanyoloknak is van véleménye a lencséről, ami állagában ugyan hasonlít a mi főzelékünkre, mégis más. Érdemes kipróbálni a lencsét Andalúz módra.

Tovább »

Még több recept

Ezek a gyors, életmódváltó pizzák segítenek abban, hogy spórolj a szénhidrátokkal

Pestóval, friss, balzsamos paradicsomokkal és kedvenc olasz sonkáinkkal szeretjük a legjobban ezeket a pizzákat, amik akkor a legfinomabbak, ha minél több zöldség kerül a kis tortillalapok tetejére. Nálunk most életmódváltó verzióban készült, így nem került a tetejére túl sok sajt, csak egy-egy evőkanál frissen reszelt, aromás parmezán.

január6., 06:04

Kecskesajtos pizza friss fügével és mozzarellával

Ez a pizza nemcsak azért érdekes, mert egészen új, kicsit sem olaszos ízek kerülnek rá, hanem mert a finomságok nagyját csak a sütés után tesszük a tetejére. Ha a friss sonka nem lenne elég, apróra vágott zellerszárral és paradicsomkockákkal is szórd meg a tetejét.

2020. augusztus26., 06:04

Tudtad, hogy a zakuszka a házi pizzán is finom?

Napon szárított sonkával, lila hagymával és jó sok sajttal készült nálunk ez a pizza, aminek elkészítéséhez saját, bögrés receptünket használtuk. Így nem kell pizzalapért zarándokolni a boltba, ráadásul sokkal finomabb, frissebb és garantáltan adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.

2020. augusztus26., 06:04

Pizza rukkolapestóval, marinált articsókával és friss paradicsommal

Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.

2020. augusztus29., 06:04

Ezt a joghurtos panna cottát barackkal és karamellás pop-cornnal dobtuk fel

Fura, de finom, és naná, hogy már semmi köze a hagyományos panna cottához, de a lényeg ugyanaz: a savanykás ízek az édes, ropogós pattogatott kukoricával tökéletes ízharmóniát hoznak össze.

április13., 12:52

Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

2020. június24., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.