Ezek a gyors, életmódváltó pizzák segítenek abban, hogy spórolj a szénhidrátokkal

Pestóval, friss, balzsamos paradicsomokkal és kedvenc olasz sonkáinkkal szeretjük a legjobban ezeket a pizzákat, amik akkor a legfinomabbak, ha minél több zöldség kerül a kis tortillalapok tetejére. Nálunk most életmódváltó verzióban készült, így nem került a tetejére túl sok sajt, csak egy-egy evőkanál frissen reszelt, aromás parmezán.

Elég a tetejére egy nagy adag parmezán.
Elég a tetejére egy nagy adag parmezán.Fotó: Zufar Kamilov

Hozzávalók 1 személyre:

  • 2 közepes darab tortillalap
  • 2 nagy evőkanál reszelt parmezán
  • 4 nagy ek. (házi) Marinara-szósz
  • 2 evőkanál pesto
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 bögre friss rukkola
  • 10 deka koktélparadicsom felkockázva
  • 10 deka napon szárított olasz sonka felcsíkozva
  • 1 ek. balzsamecet
  • ízzlés szerint só, bors és oregánó
  • néhány szem zöld olíva
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot keverd el a balzsamecettel, sóval, borssal és oregánóval. A lapokat kend meg a Marinara-szósszal, és adj nekik 5 percet az előmelegített, forró sütőben. Csak ezek után pakold rá sorban az összes hozzávalót és végül szórd meg friss bazsalikommal és parmezánnal. 

Így készül a tökéletes, roppanós pizza
Így készül a tökéletes, roppanós pizza

A tökéletes pizzarecept, ha jól alkalmazzuk arra is jó, hogy életünk párját meghódítsuk vele, nekem legalábbis sikerült.

Tovább »

Még több recept

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Cukkiniből is készülhet a pizzád alapja, ráadásul bármilyen sajt és fűszer tökéletes mellette

Ez a változat azoknak lesz igazán a kedvence, akik nem szeretik a karfiolos pizza jellegzetes ízét, hanem valami semlegesebbre pakolnák a kolbászt, paradicsomszószt és reszelt sajtot. Ha te is közéjük tartozol, ebből dobj össze ebédre egy adagot!

2020. május16., 06:00

Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

január23., 06:04

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Tudtad, hogy a zakuszka a házi pizzán is finom?

Napon szárított sonkával, lila hagymával és jó sok sajttal készült nálunk ez a pizza, aminek elkészítéséhez saját, bögrés receptünket használtuk. Így nem kell pizzalapért zarándokolni a boltba, ráadásul sokkal finomabb, frissebb és garantáltan adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.

2020. augusztus26., 06:04

Tengerparti hangulat otthon – krémsajtos pizza szardellával és lime-mal

Kevés hozzávalóból is lehet egy pizza izgalmas.

2020. május10., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.