Ezt a túrópizzát most egy kis fokhagymával dobtuk fel

A pizzát mindenki szereti, de ahogy a legtöbb kedvencünkről, erről az olasz ételről is elmondható, hogy túl jól azért nem jár vele a szervezetünk. Azért, hogy egy kicsit kevesebb szénhidrát kerüljön a napi menübe, ezen a héten lisztmentes pizzaalap-alternatívákat hoztunk.

A túrós alap azoknak a legjobb, akik zöldségek nélkül oldanák meg a szénhidrátcsökkentett pizzaalapok problémáját. Egy kevés fokhagymával még finomabb, ha pedig azzal megunod, készíts tárkonyosat csirkefeltéttel vagy szerecsendiós-citromosat, aminek a tetejét a legjobb, ha sajtkrémmel és hallal pakolod meg.

Dupla adagban is van értelme.
Dupla adagban is van értelme.CreativeCompulsions

Hozzávalók 1 személyre

  • 25 deka túró
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 darab tojás
  • 5 evőkanál zabpehely (zabkorpával és zabpehelyliszttel is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Botmixerrel dolgozd el jól az összes hozzávalót, majd formázd és süsd elő legalább negyedórán át. Ezek után pakold meg a kedvenceiddel, és adj még neki legalább 10 percet a sütőben. 

20 remek túrós sütemény recept 20 remek túrós sütemény recept

A túrós sütiknek, tortáknak, pitéknek, sósaknak mindig sikerük van. Túróruditorta, mousse, fagyi, krém, egyszerű és villantós - ezek a legjobb túrósok.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készíts tejfölös pizzát erdei gombákkal és sajttal

Nagyon egyszerű, mégis gyakran választjuk, ha épp olyasmit ennénk, ami a pizza és a langalló között van félúton.

2021. február14., 06:00

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Kéksajtos pizza mozzarellával és sült fokhagymával – friss rukkolával a tetején tálald

Ha van a fagyasztóban egy nagy adag pizzatészta, készítsd ezúttal kéksajttal és sült fokhagymával ezt a finomságot. Tálald rukkolával és napon szárított sonkával a tetején.

2021. július15., 10:24

Mediterrán karfiolpizza darált hússal és hideg joghurttal

Egy jó kis fűszeres ragu a tetején és mindjárt nem érezzük kompromisszumosnak ezt a remek fogást. Nálunk zöldfűszeres joghurttal készült, de ha szereted a sajtot, abból is olvassz a tetejére.

2021. szeptember1., 10:24

Ezek a gyors, életmódváltó pizzák segítenek abban, hogy spórolj a szénhidrátokkal

Pestóval, friss, balzsamos paradicsomokkal és kedvenc olasz sonkáinkkal szeretjük a legjobban ezeket a pizzákat, amik akkor a legfinomabbak, ha minél több zöldség kerül a kis tortillalapok tetejére. Nálunk most életmódváltó verzióban készült, így nem került a tetejére túl sok sajt, csak egy-egy evőkanál frissen reszelt, aromás parmezán.

2021. január6., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek