Füstölt paprikás édesburgonyából készülhet a kedvenc pizzád alapja

A pizzát mindenki szereti, de ahogy a legtöbb kedvencünkről, erről az olasz ételről is elmondható, hogy túl jól azért nem jár vele a szervezetünk. Azért, hogy egy kicsit kevesebb szénhidrát kerüljön a napi menübe, ezen a héten lisztmentes pizzaalap-alternatívákat hoztunk.

Ha már ennyire szeretjük az édesburgonyát, miért ne próbálhatnánk ki pizzaalapként? Egy kis chorizónál, érett cheddarnál és egy csokor friss snidingnél nem is kell több a tetejére.

Zöldségekkel és egy kis baconnel is finom.
Zöldségekkel és egy kis baconnel is finom.Uladzimir Cyargeenka

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 darab édesburgonya
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csapott teáskanál füstöltpaprika-por
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál zabpehely vagy zabpehelyliszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg és még melegen törd össze a burgonyákat. Dolgozd el a tojással, az ízesítőkkel és annyi zabpehellyel, hogy jól formázható tésztát kapj. Süsd elő negyedórán át, majd tedd rá a feltéteket és süsd addig, amíg a sajt jól megolvad a tetején.

kapcsolódó Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!
Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Jön a húsvét, készíts pizzát a sonka maradékából!

Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.

2021. március30., 10:24

Erre a tavaszi, tejfölös pizzára egy kevés torma is került, és nem bántuk meg

Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.

2021. április7., 10:44

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

2021. október19., 09:24

Édesburgonya édességben – egy adag pillecukorral gyors desszertet készíthetsz vele!

Egy tengerentúl ihlette gyors desszert, amihez nem is kell más, csak kedvenc kekszeid, amiket belemártogathatsz egy ronda, esős, stresszes nap után. Ha megszereted, legközelebb akár vendégváróként is bevetheted.

2021. március26., 10:44

Mediterrán karfiolpizza darált hússal és hideg joghurttal

Egy jó kis fűszeres ragu a tetején és mindjárt nem érezzük kompromisszumosnak ezt a remek fogást. Nálunk zöldfűszeres joghurttal készült, de ha szereted a sajtot, abból is olvassz a tetejére.

2021. szeptember1., 10:24

Mustra