Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.
Mi is imádjuk az édesburgonyát, és szeretjük minél több fogásba belecsempészni. Sütve, püré formájában és akár süteményekben is remek, bebizonyítjuk!
Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.
Töltsd néhány házi tortillalap közepébe, vagy tálald párolt rizs tetején, mindenképpen finom és egészséges ez a zöldségragu, amit akár olaszos, paradicsomos változatban egy nagy adag sajttal is kipróbálhatsz.
Kevesebb cukorral készítve, kis adagokban előételként is bevetheted, egy nagy piteformában sütve pedig különleges desszert lehet egész télen ez az ünnepi édesburgonya-pite. Ha a karácsonyi időszakban tálalod, tejszínes, édesített gesztenyemasszából nyomj a tetejére díszítést a még különlegesebb ízekért.
Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.
Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.
Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.
Naná, hogy brokkolival, vagy karfiollal is helyettesítheted az édesburgonyát, és ha egyiknek sem vagy a rajongója, még mindig ott a klasszikus, burgonyás változat. Ha néhány kocka bacont és egy kevés füstölt kolbászt is adsz hozzá, húsevőknek is tökéletes lesz a végeredmény.
Van élet az olajon és a són túl is, és még az ízek terén sem kell kompromisszumot kötnöd.
Még egy egyszerű, összedobálós fogás, amit a tejszín dob fel igazán, a végén hozzáadott borsótól és mentától pedig egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.
Eszméletlen finom csili, amiből nem hiányzik a hús, de telis-tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul egy mindent a serpenyőbe és főzzük készre receptről van szó, ami gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán.
Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.
Nem lesz nagy a meglepetés: ha három kedvencet egy tepsibe rakunk, annak csak jó vége lehet. A mienk egy gyors változat, de ha még tovább fokoznád, parmezános besamel és néhány kocka bacon is kerüljön a húsok és a batáta közé.
Ha már ennyire szeretjük az édesburgonyát, miért ne próbálhatnánk ki pizzaalapként? Egy kis chorizónál, érett cheddarnál és egy csokor friss snidingnél nem is kell több a tetejére.
Egy adag hideg avokádósalátával lesz a legfinomabb ez a sütőben készült fogás, amihez még túlságosan nagy konyhatündérnek sem kell lenned. Csak beteszed a tepsibe, és szinte magától készül el.
Egy kis póréhagymát is adtunk ehhez a leveshez, ami nemcsak klassz ízekkel tuningolta fel, hanem hasznos hozzávalókkal is.
Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé.
Egy jó reggelihez nem is kell más, csak egy kevés sós vaj és egy nagy adag banánturmix és persze egy szelet ebből az édesburgonya-kenyérből, amiről mindannyian tudjuk, hogy süti, de így kevésbé hangzik bűnös fogásnak. Édesítővel, mandulaliszttel is készítheted, így a vércukorszinted miatt sem kell aggódnod.
A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.
Gnocchit készíteni egyáltalán nem nagy dolog, ezek a minigombócok ráadásul egy rakás olaszos étel alapjai lehetnek. Szuper egy kevés szarvasgombával, sajtokkal és sonkával, de ha egy kevés olívaolajat, parmezánt és citromhéjat kap, már akkor is tökéletes vacsorát készítettél.
A rakott ételek készítésében az a második legjobb, hogy csak be kell dobnod az egészet a sütőbe, ráolvasztani egy nagy adag sajtot, mellette besamelt vagy tejfölt, és már el is készült a tökéletes ebéd vagy vacsora.
Ha a tökmag nem jönne be, köményes csicseriborsóval is tálalhatod ezt a krémes levest, amit akkor is könnyen összedobsz majd, ha még nincs sok konyhai rutinod.