Ezek a burgonyás és édesburgonyás receptek a heti kedvenceink

Olvasási idő kb. 2 perc

A burgonyát szeretjük, mert mindig van belőle minden háztartásban, nagyon jól variálható, ráadásul finom, ugyanakkor költséghatékony fogások készülhetnek vele. Az édesburgonyát viszont egyenesen rajongjuk, és ha már meguntad olajban vagy püré formájában, itt az idő, hogy kipróbáld e heti receptjeinket!

Kizárt, hogy a paprikás krumpli, vagy a pirosra, ropogósra sült burgonyaköretek lekerüljenek az asztalainkról, de abban benne vagyunk, hogy új recepteket tanuljunk ezzel a két remek hozzávalóval. Ennek érdekében fogtuk ezt a két népszerű alapanyagot, és ezen a héten olyan fogásokat készítettünk velük, amiket még jó eséllyel nem próbáltál, mégis egyszerűen összedobható különlegesség lesz mindegyik végeredménye. Íme e heti burgonyás és édesburgonyás kedvenceink! 

Gazdagítsd a sós palacsintákat burgonyával! Pestóval, marinara szósszal, parmezánnal, de tejföllel vagy akár önmagában is finom ez a remek, gyors forgás. Ha pedig őszi hangulatban ennéd, hagyd ki a fűszereket, és sűrű házi szilvalekvárral és pirított, tört dióval a tetején tálald. 

Tudjuk, hogy imádjátok a leveseket, mert a nagy testvér szeme mindent lát, a kattintásokat is. Mi következik ebből? Az, hogy nagyon szívesen gyűjtünk nektek belőle egypár olyan változatot, amelyek jó eséllyel még nincsenek a családi szakácskönyvben. Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek zöldséges levest. 

A casserole nagyjából annyit jelent, hogy a kiválasztott alapanyagot a recept megálmodói sütőben puhították készre. Magyar megfelelője a sütőben, esetleg csőben sült kifejezés lehetne, ezek után már talán te is megérted, miért sznoboskodunk inkább a casserole-lal.

Csípősen a legfinomabb ez az indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora legyen belőle. Miután elkészült, apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz. 

A hűtőben megszáradni készülő tortillalapok és a burgonyasalátából kimaradt főtt krumpli egyszerűen új értelmet nyer ezzel a remek fogással. Nálunk majonézzel készült, de ha ebben a változatban megunod, készítsd el a pestós-paradicsomos, vagy akár a szarvasgombaolajjal felpimpelt változatát is.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek