Mennyivel egészségesebb az édesburgonya a simánál? Egészségesebb egyáltalán?

Ma már a burgonya mellett nem probléma itthon sem édesburgonyához jutni, sem a piacon, sem a szupermarketek zöldségpuljainál. De vajon melyik az egészségesebb? Melyik fogyókúrás? Miben hasonlítanak, és miben térnek el?

Az egészséges táplálkozás elterjedésével nagyon sok, eddig ismeretlen vagy ritkán fogyasztott új élelmiszer jelent meg a köztudatban. Ezek a nyersanyagok automatikusan hozzákapcsolódtak az egészséges és tudatos étrendhez. Azonban gyakran előfordul, hogy az új és különlegesebb élelmiszert, ételösszetevőt sokkal jobbnak, egészségesebbnek gondoljuk hagyományos és megszokott társaival összehasonlítva. 

Így van ez a burgonya és édesburgonya párosával is. 

A reform, diétás, egészségtudatos, fogyókúrás és még számtalan ehhez hasonló jelzővel ellátott édesburgonya nem feltétlenül jobb, mint a régóta ismert, sima krumpli. 

Mutatjuk, miben hasonlítanak, és miben különböznek:

Tartalom: Werb Tímea dietetikus, Infografika: Horváth Andrea
Tartalom: Werb Tímea dietetikus, Infografika: Horváth Andrea

(A cikk információi általános jellegűek, nem helyettesítik az egyéni dietetikai tanácsadást.)

Oszd meg másokkal is!
Mustra