Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

A hagyományos köretek mellett idén legyen egy izgalmasabb is.
A hagyományos köretek mellett idén legyen egy izgalmasabb is.alvarez

Hozzávalók 2 személyre

A körethez

  • 80 deka édesburgonya
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, gyömbér
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 darab bionarancs héja és néhány csepp leve
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál mascarpone

A kacsához

  • 2 darab kacsacomb
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyához főzd meg a felkockázott batátákat, majd ha lecsöpögtetted, pürésítsd és alaposan dolgozd el a többi hozzávalóval, majd tedd félre. 

A kacsacombokat irdald be, majd alaposan sózd és borsozd, ezután fektesd őket tepsire, alul a bőrös rész legyen. Először nagyon magas (220-240) fokon süsd 15 percig, majd vedd lejjebb a hőfokot 150 fokra, és legalább 1,5-2 órát süsd. Több személyre duplázd vagy triplázd a mennyiségeket, ha pedig tovább fűszereznéd, egy kevés rozmaringgal ízesítsd. 

kapcsolódó Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!
Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tejszínes-fehérboros kacsa póréhagymával

Ha szereted a sűrű, tejszínes ragukat és az elegáns, de gyorsan összedobható fogásokat, jó helyen jársz. Ez a kacsás ragu isteni, főleg egy adag szarvasgombaolajjal meglocsolt házi, gyúrt tészta tetején.

2021. szeptember14., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Remek őszi vacsora: lasagne édesburgonyás sajtszósszal

Ha szereted a lasagnét és az édesburgonyát is, miért ne keverhetnéd két kedvenced egy fogásban? Nálunk vörös cheddar és mozzarella került a tetejére, de természetesen bármelyik kedvenc sajtottal isteni lesz ez a klasszikus.

2021. szeptember28., 10:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

2021. szeptember16., 10:24

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

2021. augusztus2., 11:24

Mustra