Próbáld ki ezt az egyszerű fogást édesburgonyával, májjal és friss borsóval!

Még egy egyszerű, összedobálós fogás, amit a tejszín dob fel igazán, a végén hozzáadott borsótól és mentától pedig egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.

Ha nem vadulnál a mentával, snidling és petrezselyem is tökéletes helyette, ha pedig még tartalmasabbá tennéd, a legvégén egy adag sült fokhagymás bulgurral tálald. A lényeg, hogy legyen benne minden kedvenced, és hogy a májat éppen akkor és egy kicsivel sem később vedd le a tűzről, amikor már megfelelően átsült.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre friss zöldborsó
  • 1 kisebb csokor menta a tálaláshoz
  • 0.5 kiló csirkemáj
  • só, bors és majoránna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 nagyobb darab édesburgonya felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1.5 deci tejszín (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Dobj a forró zsiradékok keverékére a májon, tejszínen és a borsón kívül minden hozzávalót, ízesítsd, majd puhítsd fedő alatt 10 percet. (Ha szükséges, egy kis vizet is önts alá.) Ha ezzel megvagy, a kimaradt alapanyagok is mehetnek a tálba, azok is főjenek maximum 10 percen át a májdarabok méretétől függően. Ha túl sok levet engedett, egy teáskanál kevés vízben elkevert étkezési keményítővel sűrítheted be a legvégén. Bulgurral, tészta vagy zellerpüré tetején, de párolt, fűszeres cékla és fehérrépacsipsszel is finom. 

Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás-csirkemájas falatkák

A gomba és a csirkemáj győztes páros, főleg, ha egy kevés majoránna is akad, hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen. Bebizonyítjuk.

2021. június17., 10:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

2021. október13., 09:00

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek