Próbáld ki ezt az egyszerű fogást édesburgonyával, májjal és friss borsóval!

Még egy egyszerű, összedobálós fogás, amit a tejszín dob fel igazán, a végén hozzáadott borsótól és mentától pedig egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.

Ha nem vadulnál a mentával, snidling és petrezselyem is tökéletes helyette, ha pedig még tartalmasabbá tennéd, a legvégén egy adag sült fokhagymás bulgurral tálald. A lényeg, hogy legyen benne minden kedvenced, és hogy a májat éppen akkor és egy kicsivel sem később vedd le a tűzről, amikor már megfelelően átsült.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre friss zöldborsó
  • 1 kisebb csokor menta a tálaláshoz
  • 0.5 kiló csirkemáj
  • só, bors és majoránna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 nagyobb darab édesburgonya felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1.5 deci tejszín (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Dobj a forró zsiradékok keverékére a májon, tejszínen és a borsón kívül minden hozzávalót, ízesítsd, majd puhítsd fedő alatt 10 percet. (Ha szükséges, egy kis vizet is önts alá.) Ha ezzel megvagy, a kimaradt alapanyagok is mehetnek a tálba, azok is főjenek maximum 10 percen át a májdarabok méretétől függően. Ha túl sok levet engedett, egy teáskanál kevés vízben elkevert étkezési keményítővel sűrítheted be a legvégén. Bulgurral, tészta vagy zellerpüré tetején, de párolt, fűszeres cékla és fehérrépacsipsszel is finom. 

kapcsolódó Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet
Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

Még tart a nyár, épp ideje összedobni egy könnyű sárgadinnyés szörbetet!

Egy pofonegyszerű édességhelyettesítő, ami remek a grillvacsorák után és bármilyen helyzetben, amikor édességre vágysz, de spórolnál a kalóriákkal. Bár a sárgadinnyés likőrök és alkoholos italok általában nem a szakma csúcsai, erre a klassz, jeges desszertre locsolva tökéletesek.

augusztus4., 10:24

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

2020. november22., 06:04

Ezt az édesburgonya-curryt a vegán vendégek is szeretni fogják

Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.

február10., 06:04

Barbecue-csirkeraguval töltött édesburgonyák – egy adag rukkolasaláta is elég mellé

Tökéletes hús-köret kombináció, ami hagyományos burgonyával és batátával is működik. Olvaszd rá kedvenc sajtod, majd tálald fokhagymás tejföllel és friss zöldfűszerekkel.

március27., 12:45

Édesburgonya édességben – egy adag pillecukorral gyors desszertet készíthetsz vele!

Egy tengerentúl ihlette gyors desszert, amihez nem is kell más, csak kedvenc kekszeid, amiket belemártogathatsz egy ronda, esős, stresszes nap után. Ha megszereted, legközelebb akár vendégváróként is bevetheted.

március26., 10:44

Mustra