Próbáld ki ezt az egyszerű fogást édesburgonyával, májjal és friss borsóval!

Még egy egyszerű, összedobálós fogás, amit a tejszín dob fel igazán, a végén hozzáadott borsótól és mentától pedig egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.

Ha nem vadulnál a mentával, snidling és petrezselyem is tökéletes helyette, ha pedig még tartalmasabbá tennéd, a legvégén egy adag sült fokhagymás bulgurral tálald. A lényeg, hogy legyen benne minden kedvenced, és hogy a májat éppen akkor és egy kicsivel sem később vedd le a tűzről, amikor már megfelelően átsült.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre friss zöldborsó
  • 1 kisebb csokor menta a tálaláshoz
  • 0.5 kiló csirkemáj
  • só, bors és majoránna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 nagyobb darab édesburgonya felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1.5 deci tejszín (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Dobj a forró zsiradékok keverékére a májon, tejszínen és a borsón kívül minden hozzávalót, ízesítsd, majd puhítsd fedő alatt 10 percet. (Ha szükséges, egy kis vizet is önts alá.) Ha ezzel megvagy, a kimaradt alapanyagok is mehetnek a tálba, azok is főjenek maximum 10 percen át a májdarabok méretétől függően. Ha túl sok levet engedett, egy teáskanál kevés vízben elkevert étkezési keményítővel sűrítheted be a legvégén. Bulgurral, tészta vagy zellerpüré tetején, de párolt, fűszeres cékla és fehérrépacsipsszel is finom. 

kapcsolódó Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet
Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

2021. január14., 06:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Barbecue-csirkeraguval töltött édesburgonyák – egy adag rukkolasaláta is elég mellé

Tökéletes hús-köret kombináció, ami hagyományos burgonyával és batátával is működik. Olvaszd rá kedvenc sajtod, majd tálald fokhagymás tejföllel és friss zöldfűszerekkel.

2021. március27., 12:45

Egyszerűen elkészül és nagyon finom ez a csirkemájas rizottó

Nem a legegyszerűbb fogás a rizottó, ami akkor a legfinomabb és legkrémesebb, ha folyamatos kevergetés mellett készül. Ha megvagy vele, már csak néhány perc, amíg megpirítod a májat és a borsót, és már mehet is a tányérokra.

2021. január30., 06:04

Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

2021. október17., 11:24

Mustra