Van, ahol nem eszik, pedig nemcsak ínycsiklandozó ételek összetevője, de egészséges és kalóriaszegény is.
A csirkemáj viszonylag olcsó, nem tartalmaz túl sok kalóriát, és sokkal változatosabban elkészíthető, mint gondolnád.
A gomba és a csirkemáj győztes páros, főleg, ha egy kevés majoránna is akad, hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen. Bebizonyítjuk.
Még finomabb lesz ez a fogás, ha egy jénaiba teszed az elkészült palacsintákat, meglocsolod egy nagy adag fokhagymás tejföllel és a tetejére pirítasz rengeteg reszelt sajtot.
Ha gyors, hétvégi reggelit dobnál össze és van otthon egy kis adag maradék csirkemáj, süsd meg ezt az isteni minimálfogást, amit mi egy kis adag édesre puhult fehérrépával feltuningolva szeretünk a legjobban.
Nem a legegyszerűbb fogás a rizottó, ami akkor a legfinomabb és legkrémesebb, ha folyamatos kevergetés mellett készül. Ha megvagy vele, már csak néhány perc, amíg megpirítod a májat és a borsót, és már mehet is a tányérokra.
Még a pásztorpite is finomabb vele.
Még egy egyszerű, összedobálós fogás, amit a tejszín dob fel igazán, a végén hozzáadott borsótól és mentától pedig egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.
Néhány baconkockával azért feldobtuk ezt a tölteléket, vesztükre tökéletesen illenek a májas fogásokba.
A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.
Egy kis friss snidlinget, rozmaringot és egy adag finom csirkemájat adtunk ehhez az egyszerű fogáshoz.
Mutatunk néhány ételt, amelynek viccesen hangzik a neve. Kitalálod, hogy melyik mire vonatkozik?
Nem igényel nagy erőfeszítést megspórolni kéthavi számlának megfelelő összeget a rezsidből.