Máj angolosan: borsóval és csirkemájjal készült pásztorpite

Nincs itt semmi látnivaló: ez a leegyszerűsített pásztorpite most hús helyett májjal készült, és így is nagyon finom lett. Tökéletes májmentő fogás a hűtőben éppen lejárni készülő adagok számára.

Néhány baconkockával azért feldobtuk ezt a tölteléket, vesztükre tökéletesen illenek a májas fogásokba.

Burgonya helyett karfiollal is készülhet.
Burgonya helyett karfiollal is készülhet.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók 3 személyre:

Az alaphoz

  • 50 deka csirkemáj felkockázva
  • 1 bögre zöldborsó
  • 0.5 bögre baconkocka
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 3 szál kissé előfőzött fehérrépa felkockázva
  • só és bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy teáskanál puha vaj

A tetejére

  • 70 deka burgonya megfőzve
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci tejszín
  • só, rozmaring és bors
  • 2 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékéhez adj minden hozzávalót a májon és a borsón kívül, majd lefedve adj a zöldségeknek és a szalonnának 7-8 percet. (Ha szükségesnek látod, egy kevés alaplevet vagy vizet önts alá.) Ezek után mehet hozzá a máj és a borsó is, úgy is puhuljon 7-8 percet a keverék. Ha ezzel megvagy, kanalazd át egy jénaiba. 

A tetejéhez csak annyi dolgod lesz, hogy a frissen főtt, még meleg burgonyát összetöröd és hozzáadod a tejszínt, tojást és a vajat, majd ízesíted a pürét, és a ragu tetején elegyengeted. A forró sütőben úgy negyedórát adj a keverékek, amíg a krumplipüré rápirul a tetejére. Ha szereted a sajtot, 15 deka érett cheddart is olvassz rá. 

Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet
Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

Tovább »

Még több recept

Ez a fűszeres sült répa forrólevegős sütőben lesz a legfinomabb

Akár egy adag csípős, juharszirupos mázat is készíthetsz hozzá, amiből semmiképpen ne hagyj ki egy kevés sót és citromlevet. Halak és csirke mellett is nagyon finom.

február24., 06:04

Próbáld ki ezt az egyszerű fogást édesburgonyával, májjal és friss borsóval!

Még egy egyszerű, összedobálós fogás, amit a tejszín dob fel igazán, a végén hozzáadott borsótól és mentától pedig egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.

2020. július15., 06:04

Ez az illatos brokkolileves percek alatt elkészült a kezdők konyhájában is

Akár egy kevés füstölt hal is remek ebben a fogásban, ha pedig húsmentes változatban készítenéd, egy gyors, sütőben készült sajtcsipsszel tálald ezt a klassz levest.

február21., 06:04

Görög sült cukkini burgonyával – az egyik legfinomabb mediterrán köret

A briam egy hagyományos görög sült zöldségétel burgonyával, cukkinivel, paradicsommal és lila hagymával, sok olívaolajjal. A remek görög konyha tipikus fogása, ahol néhány egyszerű alapanyagból mindig finom étel készül, kevés erőfeszítéssel.

február26., 06:04

Jöhet egy adag pofonegyszerű májas-barna rizses egytálétel?

Egy kis friss snidlinget, rozmaringot és egy adag finom csirkemájat adtunk ehhez az egyszerű fogáshoz.

2020. január27., 10:44

Kóstoltad már a csirkemájas, sós palacsintákat?

Még finomabb lesz ez a fogás, ha egy jénaiba teszed az elkészült palacsintákat, meglocsolod egy nagy adag fokhagymás tejföllel és a tetejére pirítasz rengeteg reszelt sajtot.

január31., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.