Máj angolosan: borsóval és csirkemájjal készült pásztorpite

Nincs itt semmi látnivaló: ez a leegyszerűsített pásztorpite most hús helyett májjal készült, és így is nagyon finom lett. Tökéletes májmentő fogás a hűtőben éppen lejárni készülő adagok számára.

Néhány baconkockával azért feldobtuk ezt a tölteléket, vesztükre tökéletesen illenek a májas fogásokba.

Burgonya helyett karfiollal is készülhet.
Burgonya helyett karfiollal is készülhet.Lilechka75

Hozzávalók 3 személyre:

Az alaphoz

  • 50 deka csirkemáj felkockázva
  • 1 bögre zöldborsó
  • 0.5 bögre baconkocka
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 3 szál kissé előfőzött fehérrépa felkockázva
  • só és bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy teáskanál puha vaj

A tetejére

  • 70 deka burgonya megfőzve
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci tejszín
  • só, rozmaring és bors
  • 2 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékéhez adj minden hozzávalót a májon és a borsón kívül, majd lefedve adj a zöldségeknek és a szalonnának 7-8 percet. (Ha szükségesnek látod, egy kevés alaplevet vagy vizet önts alá.) Ezek után mehet hozzá a máj és a borsó is, úgy is puhuljon 7-8 percet a keverék. Ha ezzel megvagy, kanalazd át egy jénaiba. 

A tetejéhez csak annyi dolgod lesz, hogy a frissen főtt, még meleg burgonyát összetöröd és hozzáadod a tejszínt, tojást és a vajat, majd ízesíted a pürét, és a ragu tetején elegyengeted. A forró sütőben úgy negyedórát adj a keverékek, amíg a krumplipüré rápirul a tetejére. Ha szereted a sajtot, 15 deka érett cheddart is olvassz rá. 

kapcsolódó Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet
Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tejfölös erdeigomba-ragu – tárkonnyal és citrommal lesz a legfinomabb

Egy adag vegetáriánus finomság, ami nyáron a legfinomabb, mert ebben az időszakban egyébként sem vágyunk nehéz ételekre. Ha te is így vagy vele, dobd össze ezt a gyors ragut, és tálald snidlinges-bazsalikomos rizzsel.

augusztus5., 10:24

Jöhet egy adag pofonegyszerű májas-barna rizses egytálétel?

Egy kis friss snidlinget, rozmaringot és egy adag finom csirkemájat adtunk ehhez az egyszerű fogáshoz.

2020. január27., 10:44

Kóstoltad már a csirkemájas, sós palacsintákat?

Még finomabb lesz ez a fogás, ha egy jénaiba teszed az elkészült palacsintákat, meglocsolod egy nagy adag fokhagymás tejföllel és a tetejére pirítasz rengeteg reszelt sajtot.

január31., 06:04

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

Mézes-narancsos tengeri hal – hideg lencsesalátával még tartalmasabb

Egy jó kis tartalmas nyári fogás, ami a kissé narancsos-snidlinges hideg lencse mellett lesz igazán finom.

augusztus1., 10:24

Mustra