Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

Ha még izgalmasabbá tennéd, miután elkészült, friss körtével és apróra vágott petrezselyemmel tálald, vagy készíts belőle langyos salátát friss zöldségekkel.

A friss koktélparadicsom is jól illik hozzá.
A friss koktélparadicsom is jól illik hozzá.Fotó: OksanaKiian

Hozzávalók:

  • 50 deka csirkemáj
  • 4 kisebb édesburgonya
  • 1 nagy fej felkockázott vöröshagyma
  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors és pirospaprika ízlés szerint
  • 1 bögre zöldborsó
  • 5 deka baconkocka
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a hagymákat és a bacont a forró zsiradékok keverékére, majd puhítsd meg rajta a felkockázott édesburgonyát is. (Egy kevés alaplevet is önthetsz alá, ha szükségét érzed.) Amikor már majdnem kész, dobd rá a borsót és a feldarabolt csirkemájat, és lefedve süsd készre néhány perc alatt. A legvégén fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával. Friss petrezselyemmel és koktélparadicsom-kockákkal tálald. 

Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!
Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!

Szerettük volna megtudni élelmiszervegyésztől és szakácstól. Mivel senki sem tudta, inkább kipróbáltuk. A főzés legnagyobb városi legendája.

Tovább »

Még több recept

Ezt az édesburgonya-curryt a vegán vendégek is szeretni fogják

Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.

február10., 06:04

Karfiolos tészta

…És ha ebben a változatban megunod, készítsd el a mandulás-brokkolis verziót is. Akármelyiket is választod, egy nagy adag friss petrezselyem és snidling nem hiányozhat a tetejéről.

június11., 10:52

Whiskyvel és barna cukorral sült pulykamell – ha szereted a különlegességeket, ezt neked találták ki!

Ha már unod fokhagymásan és paprikásan, készítsd el ezt a nem mindennapi változatot egy nagy adag grillezett őszibarackkal.

június9., 10:52

Palacsinta édesburgonyából? Egy adag sós karamellszósz lesz a legfinomabb mellette

Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.

március26., 12:52

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

2020. november22., 06:04

Baconös-borsós penne

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

június10., 10:52

Mustra