Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

Ha még izgalmasabbá tennéd, miután elkészült, friss körtével és apróra vágott petrezselyemmel tálald, vagy készíts belőle langyos salátát friss zöldségekkel.

A friss koktélparadicsom is jól illik hozzá.
A friss koktélparadicsom is jól illik hozzá.Fotó: OksanaKiian

Hozzávalók:

  • 50 deka csirkemáj
  • 4 kisebb édesburgonya
  • 1 nagy fej felkockázott vöröshagyma
  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors és pirospaprika ízlés szerint
  • 1 bögre zöldborsó
  • 5 deka baconkocka
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a hagymákat és a bacont a forró zsiradékok keverékére, majd puhítsd meg rajta a felkockázott édesburgonyát is. (Egy kevés alaplevet is önthetsz alá, ha szükségét érzed.) Amikor már majdnem kész, dobd rá a borsót és a feldarabolt csirkemájat, és lefedve süsd készre néhány perc alatt. A legvégén fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával. Friss petrezselyemmel és koktélparadicsom-kockákkal tálald. 

Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!
Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!

Szerettük volna megtudni élelmiszervegyésztől és szakácstól. Mivel senki sem tudta, inkább kipróbáltuk. A főzés legnagyobb városi legendája.

Tovább »

Még több recept

Ez a szuper édesburgonyás gnocchi parmezánnal és pestóval is finom

Gnocchit készíteni egyáltalán nem nagy dolog, ezek a minigombócok ráadásul egy rakás olaszos étel alapjai lehetnek. Szuper egy kevés szarvasgombával, sajtokkal és sonkával, de ha egy kevés olívaolajat, parmezánt és citromhéjat kap, már akkor is tökéletes vacsorát készítettél.

március20., 06:00

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

október21., 06:16

Szereted az édesburgonyát? Próbáld ki levesben egy kevés körtével és pirított tökmaggal!

Ha a tökmag nem jönne be, köményes csicseriborsóval is tálalhatod ezt a krémes levest, amit akkor is könnyen összedobsz majd, ha még nincs sok konyhai rutinod.

március12., 06:00

Dobj össze egy egyszerű barbecue-szószt, segítünk!

Nem mintha ne szabhatnánk saját ízlésünkre az egyik legfinomabb szószt, akár whiskyvel, akár vegán változatban összedobva, mi most mégis egy klassz, hagyományos recepttel készültünk. Húsok tetején, grillezett zöldségek mellett nem is kell finomabb ennél.

október22., 06:04

Máj angolosan: borsóval és csirkemájjal készült pásztorpite

Néhány baconkockával azért feldobtuk ezt a tölteléket, vesztükre tökéletesen illenek a májas fogásokba.

július15., 06:04

Vega ételekben is finom a zakuszka főleg sajttal és édesburgonyával

Naná, hogy brokkolival, vagy karfiollal is helyettesítheted az édesburgonyát, és ha egyiknek sem vagy a rajongója, még mindig ott a klasszikus, burgonyás változat. Ha néhány kocka bacont és egy kevés füstölt kolbászt is adsz hozzá, húsevőknek is tökéletes lesz a végeredmény.

augusztus23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.