Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

Ha még izgalmasabbá tennéd, miután elkészült, friss körtével és apróra vágott petrezselyemmel tálald, vagy készíts belőle langyos salátát friss zöldségekkel.

A friss koktélparadicsom is jól illik hozzá.
A friss koktélparadicsom is jól illik hozzá.Fotó: OksanaKiian

Hozzávalók:

  • 50 deka csirkemáj
  • 4 kisebb édesburgonya
  • 1 nagy fej felkockázott vöröshagyma
  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors és pirospaprika ízlés szerint
  • 1 bögre zöldborsó
  • 5 deka baconkocka
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a hagymákat és a bacont a forró zsiradékok keverékére, majd puhítsd meg rajta a felkockázott édesburgonyát is. (Egy kevés alaplevet is önthetsz alá, ha szükségét érzed.) Amikor már majdnem kész, dobd rá a borsót és a feldarabolt csirkemájat, és lefedve süsd készre néhány perc alatt. A legvégén fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával. Friss petrezselyemmel és koktélparadicsom-kockákkal tálald. 

Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!
Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!

Szerettük volna megtudni élelmiszervegyésztől és szakácstól. Mivel senki sem tudta, inkább kipróbáltuk. A főzés legnagyobb városi legendája.

Tovább »

Még több recept

Ha szereted az édesburgonyát csirkemellel, rakott változatban is a rajongója leszel

A rakott ételek készítésében az a második legjobb, hogy csak be kell dobnod az egészet a sütőbe, ráolvasztani egy nagy adag sajtot, mellette besamelt vagy tejfölt, és már el is készült a tökéletes ebéd vagy vacsora.

március19., 06:04

Könnyű, édesburgonyás és főételként is bevetheted: paprikás csicseriborsó-saláta

Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé.

április12., 06:00

Glutén- és tejmentes zöldségpüré

Az édesburgonya-püré legegyszerűbb házi receptje.

február25., 10:40

Ez a szuper édesburgonyás gnocchi parmezánnal és pestóval is finom

Gnocchit készíteni egyáltalán nem nagy dolog, ezek a minigombócok ráadásul egy rakás olaszos étel alapjai lehetnek. Szuper egy kevés szarvasgombával, sajtokkal és sonkával, de ha egy kevés olívaolajat, parmezánt és citromhéjat kap, már akkor is tökéletes vacsorát készítettél.

március20., 06:00

Jöhet egy izgalmas Buddha-tál? Heti kedvencünk édesburgonyával és csicseriborsóval készült

Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.

június19., 06:04

Klassz desszert őszi hétvégékre: marcipános-szilvás süti

Nem kell a marcipános édességeket kizárólag az ünnepekkor elkészítened. Ez a finomság épp olyan klassz egy délutáni tea vagy tejeskávé mellett, mint az ünnepi asztalon. Ha van egy kevés nektarin otthon, abból is adj hozzá.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.