Jöhet egy adag pofonegyszerű májas-barna rizses egytálétel?

Egy kis rozmaring és fehérbor dobja fel ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető, tartalmas fogást. Nem kell megijedned a barna rizs elkészítésétől, egy kicsit ugyan tovább fő, mint a hagyományos fehér rizs, de cserébe lassabban szívódik fel a szervezetedben, és jobban eltelít.

Egy kis friss snidlinget és egy adag finom csirkemájat adtunk ehhez a fogáshoz, amit ha még egészségesebbé tennél, friss paradicsomkockákkal, apróra vágott szárzellerrel és kaliforniai paprikával dobj fel, miután elkészült. 

„Az finom lesz!”
„Az finom lesz!”Julio Ricco

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre barna rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 30 deka felkockázott csirkemáj
  • 15 deka zöldborsó
  • 2 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 0.5 csokor snidling
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 szál felkockázott, főtt fehérrépa
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg egy evőkanál forró vajon a rizst, majd főzd puhára 50 perc alatt az alaplé és a bor keverékében. Ha elkészült, keverj el benne még egy kanál vajat.

Közben forrósíts fel egy kevés olajat, dobd rá a hagymákat és a felkockázott májat, adj neki 5 percet, majd ízesítsd sóval, borssal és rozmaringgal. Ha a máj elkészült, add hozzá a rizst, a fehérrépát és a borsót, melegítsd össze őket, és keverd el jól az egészet az apróra vágott zöldfűszerekkel. 

kapcsolódó Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!
Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!

Szerettük volna megtudni élelmiszervegyésztől és szakácstól. Mivel senki sem tudta, inkább kipróbáltuk. A főzés legnagyobb városi legendája.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

február12., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Máj angolosan: borsóval és csirkemájjal készült pásztorpite

Néhány baconkockával azért feldobtuk ezt a tölteléket, vesztükre tökéletesen illenek a májas fogásokba.

2020. július15., 06:04

Piláf gombával és aszalt sárgabarackkal – így lesz izgalmas egy nagyon egyszerű fogás

Persze hogy nem más ez, mint egy adag rizses hús, ám annak egy klassz, egzotikus változata, ami ha barna rizzsel készül, még egy jó adag egészséges, lassan felszívódó szénhidrátot is juttat a szervezetedbe.

2020. január24., 09:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Mustra