Jöhet egy adag pofonegyszerű májas-barna rizses egytálétel?

Egy kis rozmaring és fehérbor dobja fel ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető, tartalmas fogást. Nem kell megijedned a barna rizs elkészítésétől, egy kicsit ugyan tovább fő, mint a hagyományos fehér rizs, de cserébe lassabban szívódik fel a szervezetedben, és jobban eltelít.

Egy kis friss snidlinget és egy adag finom csirkemájat adtunk ehhez a fogáshoz, amit ha még egészségesebbé tennél, friss paradicsomkockákkal, apróra vágott szárzellerrel és kaliforniai paprikával dobj fel, miután elkészült. 

„Az finom lesz!”
„Az finom lesz!”Julio Ricco

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre barna rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 30 deka felkockázott csirkemáj
  • 15 deka zöldborsó
  • 2 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 0.5 csokor snidling
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 szál felkockázott, főtt fehérrépa
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg egy evőkanál forró vajon a rizst, majd főzd puhára 50 perc alatt az alaplé és a bor keverékében. Ha elkészült, keverj el benne még egy kanál vajat.

Közben forrósíts fel egy kevés olajat, dobd rá a hagymákat és a felkockázott májat, adj neki 5 percet, majd ízesítsd sóval, borssal és rozmaringgal. Ha a máj elkészült, add hozzá a rizst, a fehérrépát és a borsót, melegítsd össze őket, és keverd el jól az egészet az apróra vágott zöldfűszerekkel. 

kapcsolódó Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!
Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!

Szerettük volna megtudni élelmiszervegyésztől és szakácstól. Mivel senki sem tudta, inkább kipróbáltuk. A főzés legnagyobb városi legendája.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsorára bőven elég ez a gazdag olasz leves barna rizzsel, tofuval és friss spenóttal

Ha épp nincs 45 perced a rizs megpuhítására, tálald helyette főtt csicseriborsó-konzervvel, azzal is tökéletes lesz.

2020. január27., 09:23

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Piláf gombával és aszalt sárgabarackkal – így lesz izgalmas egy nagyon egyszerű fogás

Persze hogy nem más ez, mint egy adag rizses hús, ám annak egy klassz, egzotikus változata, ami ha barna rizzsel készül, még egy jó adag egészséges, lassan felszívódó szénhidrátot is juttat a szervezetedbe.

2020. január24., 09:24

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Olcsó, kiadós és isteni: tejszínes-tárkonyos burgonyaleves baconnel

Ha a magyaros változatot már próbáltad, itt az ideje annak, hogy ezt a francia hangulatút is összedobd!

2022. február9., 06:24

Gombás-csirkemájas falatkák

A gomba és a csirkemáj győztes páros, főleg, ha egy kevés majoránna is akad, hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen. Bebizonyítjuk.

2021. június17., 10:24

Mustra