Ezek a menő fogások mind csirkemájból készültek

A csirkemáj közel annyi fehérjét tartalmaz, mint a csirkemell, és emellett gazdag B-vitaminban, erősíti az immunrendszert, és jó hatással van a bőr és a haj egészségére. Nem muszáj rizzsel vagy tört krumplival fogyasztanod: itt van néhány tipp, amikkel sokkal finomabb lesz, mint a jól ismert változatokban.

Vannak, akik aggódnak a máj fogyasztása miatt, mondván, hogy méregtelenítő szervként toxinok és nehézfémek halmozódhatnak fel benne. Ennek elkerülése érdekében érdemes megbízható helyről vásárolnod a májat, és ha tudod, válassz bio jelölésűt.

Nincs itt semmi látnivaló: ez a pásztorpite most hús helyett májjal készült, és így is nagyon finom lett.

Ha van kedvenc fűszered, ne hallgass ránk, tuningold azzal a májfalatok körüli sűrű bundát.

Azért mégiscsak jobb egy otthon, frissen készült, néhány összetevős pástétom, mint a májkrém. Percek alatt elkészül, és tökéletes lesz pirított kenyérszeleten, néhány szelet vékonyra vágott uborkával. 

Mielőtt ezt a szendvicset összerakod, ne felejtsd el egy kicsit megvajazni és megsütni a kalácsszeletek belső felét, így lesz a legtökéletesebb. Ráadásul annyira kiadós, hogy tökéletesen helyettesít akár egy ebédet is.

Még egy egyszerű, összedobálós egytálétel, amit a tejszín dob fel igazán. A végén hozzáadott borsótól és mentától egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra