Ezek az idei nyár legizgalmasabb csirkemájas receptjei

A csirkemáj viszonylag olcsó, nem tartalmaz túl sok kalóriát, és sokkal változatosabban elkészíthető, mint gondolnád.

Ahogy azt már korábban is megírtuk: a máj sütésekor a legfontosabb, hogy ne szárítsuk ki hosszas hőkezeléssel, hogy ne keményedjen meg.

Sokan csak a tálalás előtt sózzák, mert egyes elméletek szerint a só nedvességet von ki belőle, amitől szintén száraz lehet. A legtöbben esküsznek a tejre, mint a máj varázslatos megpuhítójára, így érdemes lehet kipróbálni, ám lehetőleg sótlan folyadékban álljon a máj. Már egy óra alatt eredményt kell hoznia, ha bezacskózva vagy egy tálban egy adag tejben pácolod, de akár órákon át is maradhat benne, ha csak később használnád fel. Ha fűszeresen készítenéd, majoránna és bors is kerülhet a keverékbe. 

Ha te is imádod a májat, de a resztelt változatnál valami izgalmasabbat is készítenél, ezt a salátát dobd össze!

Egy gyors pástétom, amihez remekül illik az almás ragu, sőt, azzal lesz csak igazán olyan, mintha egy menő étteremben rendelted volna.

Egy gyors és gazdag szendvics csirkemájjal, ami akkor a legjobb, ha egy kicsit kevesebb alapanyag van otthon a kelleténél.

Narancsos mazsolával még finomabb ez a pástétom, és ha nem ijedsz meg a  szokatlan kombinációktól, egy kevés narancslekvárt is kanalazz a vele készült falatkák tetejére.

gomba és a csirkemáj győztes páros, főleg, ha egy kevés majoránna is akad, hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek