Tökéletes hús-köret kombináció, ami hagyományos burgonyával és batátával is működik. Olvaszd rá kedvenc sajtod, majd tálald fokhagymás tejföllel és friss zöldfűszerekkel.
A vargánya a gombák között az egyik legfinomabb – ha van esély rá, hogy hozzájutsz, mindenképpen szerezz be belőle egy adagot. Tökéletes párolt kelkáposzta mellett köretként tejszínnel, krémlevesként és persze hogy ebben a csirkés fogásban is. Ha mégsem találsz a boltokban az aromás fajtából, akkor bármelyik gomba remek lesz ehhez a fogáshoz.
Ezek a piték úgy néznek ki, mintha a világ egyik legnagyobb feladata lenne összeügyeskedni őket, és a klassz ragu, és tökéletesre süljön a ropogós leveles tészta, pedig nem nagy mutatvány az egész. Egy tálban összedobod a ragut, kibontasz egy levelest, és szépen összesütöd a hozzávalókat.
Ha épp csak egy sűrű, fűszeres levesre van időd hétköznap esténként, dobj össze egy mexikói változatot, és tálald hideg tejföllel és tortillacsipsszel a tetején! Mi ezúttal egy kevés csirkehússal készítettük.
Gyorsan elkészül és jóval izgalmasabb, mint a grillezett, és egy kicsit egészségesebb, mint a rántott fogások. Dobj össze mellé egy naant, vagy készíts egy pirítóst, és már kész is az egzotikus ebéd vagy vacsora.
Ha te is úgy vagy vele, hogy csirkés receptekből soha nem elég, jó hírünk van! Itt egy egyszerű balzsamecetes-fügés finomság, ami akár egy vajas pirítós szelet mellett is remekül működik.
Mi nagyon szeretjük a csirkét néha egy kissé édeskésen, ha te is, akkor ezt a gyors változatot érdemes összedobnod! Grillezett zöldségek és párolt rizs mellett ugyanolyan finom.
A mogyoróvaj nagyon egzotikus hangulatot ad ennek a ragunak, aminek az ízét csak még jobban kiemeli egy kevés gyömbér és szójaszósz. Tálald zöldfűszerekkel elkevert rizstésztával vagy sáfrányos rizzsel.
Egy kevés mustár jól áll az édeskés almafalatoknak és a pasztinák is fontos eleme a ragunak, ami jól harmóniába hozza a két egészen különböző ízt. Egy kevés mascarponétól pedig az egész sokkal krémesebb és még egy fokkal finomabb lesz.
A pizza hangulatában, jó sok fűszeres paradicsommal és egy vagon sajttal készült ez a fogás, ami még a sokszor elég unalmas cukkinitészta tetején is remekül működik.
A piccata egyszerű, olasz fogás, ami hazájában leggyakrabban borjúhússal készül, de csirkével és hallal is remek lesz. Már mutatjuk is, mennyire megúszósan!
A sós csirkefalatok mellett remek ez a sűrű, gazdag, tejszínes szósz, amit a kapribogyó tesz izgalmassá. Köretnek frissen kifőtt, gyúrt tésztát és paradicsomsalátát tálalj mellé.
Fehérbabbal, kaporral és olívával készíts mellé egy gyors salátát, amihez csak só és néhány csepp lime kell, na és persze fél óra a hűtőben.
A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.
Egy nagy adag görögsaláta mellett, egy kevés reszelt sajttal és citromlével szeretjük legjobban ezeket a klassz, fűszeres csirkefalatokat, amik segítenek egy kicsit megidézni a nyarat. Ha a görög salátát megunod, fokhagymás, görög joghurtos padlizsánsalátát dobj össze mellé.
Ha épp visszafognád a szénhidrátokat, ez a klassz, csirkés fogás legyen az egyik, amit kipróbálsz. A bruscetta olasz hangulatát hozza tökéletesen, ha pedig nem bánod a tésztaköretet, egy kevés bazsalikomos-mascarponés házi, gyúrt tészta tetején tálald.
A csirkehús remek gyors vacsoraként, levesben és mindenféle tejszínes és paradicsomos ragu alapanyagaként. Most megtudhatod, hogyan készítik a profik.
Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.
A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.
Akár a munkahelyeden is remek ebéd lesz ebből a fajitasból, és még a mikrónál sem kell majd sorban állnod, mert ez a fogás hidegen is éppen olyan finom, mint frissen. Nálunk sok fűszerrel és rengeteg ropogós zöldséggel a nyerő.
Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.
Azért azt kár lenne tagadni, hogy az életmódváltás napjait nem könnyíti meg, ha a harmadik héten is ugyanaz a csirkemell kerül az asztalra rizzsel és zöldségekkel. Lehet ez az alapanyag is izgalmas, csak kell mellé egy kevés fehérbor és erdei gombák.
Ha már most belevágnál az új életmódba, amire majd csak január elsején teszel fogadalmat, kezdd ezzel a klassz húsos fogással. Annyira gazdag ízekben, hogy nem lesz olyan rettenetes, ha cukkinitésztát vagy karfiolrizst tálalsz mellé.
Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.
A peri-peri csirke népszerű portugál fogás, aminek titka a kis méretű erős csilipaprikában rejlik. Az afrikai ördögnek is nevezett különlegesség nem kíméli azt, aki megkóstolja, de éppen ettől lesz annyira érdekes ez a fogás.
Csak néhány körteszelet, jégsaláta és szójaszószos-mézes-gyömbéres öntet kell a mellé kínált salátához a tökéletes koreai hangulatért.
Ha szereted a csirkét, de már unod rántva, vagy szívesebben készítenéd háziorvosbarát-változatban, mindenképpen dobd össze ezt az egzotikus fogást. Másnaposan klassz szendvicsalap lehet egy nagy salátalevél tetején.
Egy jó kis zöldfűszeres rizs vagy párolt káposztás-szójaszószos sült tészta tökéletes köret mellette. Ha van otthon néhány szárzeller, vágd apróra és keverd a frissen elkészült raguba, hogy még egészségesebb legyen!
Az amerikai recept egészen új szintre emeli a ropogósságot.
Nem kell nagy ügyet csinálnod ebből a fogásból, ez a csirke nem igényli a figyelmet. Elég, ha minden hozzávalót egy nagy tálba pakolsz, alaposan fűszerezed, és adsz neki elég időt arra, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.
Mustár, tejszín, jós sok bors és annyi zöldség, amennyit otthon találsz – ezek után már le is ülhetsz egy jó könyv mellé, mert az előkészítésen kívül nem sok munkád lesz ezzel a fogással.
Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.
Ha van egy rakás szilva otthon, el ne pazarold az egészet lekvárra – simán készülhetnek belőle főételek és különleges sütik is, amikből ezen a héten meg is mutatjuk a kedvenceinket.
Íme a recept, ami kezdőként is elronthatatlan, ráadásul ha nem vagy épp a csirkemell rajongója, simán készítheted combokból, vagy akár más szárnyasokból is. Mellé köretnek egy kevés tejszínnel és kéksajttal puhult póréhagymát és fehérrépát érdemes készítened.
A csirkében és a spagettiben az a közös, hogy nehéz velük mellényúlni. Mellettük egy nagy adag ricottától, citromtól és olvadt sajttól lesz ez a fogás igazán új. Ha tökéletes végeredményt szeretnél, frissen törj a tetejére egy nagy adag zöld borsot.
A csirkehúsnál tényleg nem sok jobban variálható állati eredetű alapanyag van, és ha te is szereted néha változatosabban készíteni, felejtsd el ma a rántott és grillezett változatot, dobd össze ezt a különlegeset, és tálald grillezett, csilis gyümölcsökkel.
A csirkehús imádja a gyümölcsöket, ha ilyet készítesz, keverj el bármilyen szezongyümölcsöt mozzarellagolyókkal, és készíts mellé majonézes-szilvalekváros öntetet egy kis olívaolajjal és fűszerekkel. Különleges vacsora lesz, amihez nem kellett vagyonokat költened és több üzletbe elmenned az alapanyagokért.
Biztos neked is van csirkecombos kedvenced. Ha véletlenül még sincs, akkor válassz a receptjeink közül!
Íme a pásztorpite egy nem hagyományos, de egy kicsit egészségesebb változata.
Nincs is jobb egy egyszerű, de jó alapanyagokból összedobott margheritánál, vagy egy négysajtos, esetleg sonkás pizzánál, de azért még ugyanolyan jó lehet néhány változat.
Ha épp csak rizs van otthon, akkor is olvass tovább, sőt, ha épp bulguros vagy, akkor is simán elkészítheted ezt a receptet.
Ha megadnád a módját, gyúrj házi tésztát mellé, és dobd fel egy kevés szarvasgombás olajjal – erre halmozd a csirkés ragut.
Ezt a mentás öntetet egyszerű zöldségek mellett is bevetheted, de akár juhtúróval töltött palacsinta mellé kínálva is remek.
Ha ebben állnak néhány órán át a hússzeletek, egy kicsit puhábbak és omlósabbak lesznek, amellett, hogy az ízükből is kihozod a maximumot. Elég mellé egy friss paradicsom-zeller saláta egy kevés aszalt paradicsomos-joghurtos-fahéjas öntettel.
Ilyen extra aromák mellé nem is kell köretnek több, mint egy klassz, olívaolajjal meglocsolt idénysaláta vagy egy kis adag cukkinivel és mazsolával elkevert bulgur.