Koreai csilis-mézes csirke szezámmaggal: hidegen és melegen is isteni

Csak egy hatalmas adag szójaszószos-fokhagymás saláta kell ehhez a remek fogáshoz. Ha szereted a csípőset, a csilit se hagyd ki belőle.

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.nazar_ab

Hozzávalók 2 személyre:

A húshoz

  • 40 deka csirkeszárny, -combfilé vagy -mell
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. szezámolaj
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 2 szál újhagyma felszeletelve

A mázhoz

  • 1 tk. (koreai) csilipaszta
  • 1 ek. méz
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 ek. szezámolaj
  • 2 ek. szezámmag
  • 3 ek. ketchup
  • só, bors és egy kevés pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A máz alapanyagait keverd el alaposan (a szezámmag kivételével), majd tedd félre egy közepes tálba. 

A húst pihenetesd egy fél órát az ízesítőiben megforgatva, majd egy kevés olajban süsd készre. Forgasd meg alaposan a mázban, majd pirítsd meg újra, még jobb, ha egy faszenes grillen van erre lehetőséged. Ezek után a szezámmagban is forgasd meg. 

kapcsolódó Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik
Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik

Nem mintha ne lehetne nekiesni a csokinak, de még annál is jobb képben lenni azzal, mit érdemes figyelni kóstolása közben.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a gyors, gombás csirke a vargányától és egy kevés citromhéjtól lesz igazán isteni

A vargánya a gombák között az egyik legfinomabb – ha van esély rá, hogy hozzájutsz, mindenképpen szerezz be belőle egy adagot. Tökéletes párolt kelkáposzta mellett köretként tejszínnel, krémlevesként és persze hogy ebben a csirkés fogásban is. Ha mégsem találsz a boltokban az aromás fajtából, akkor bármelyik gomba remek lesz ehhez a fogáshoz.

március24., 10:44

A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

július31., 11:24

Olívás-articsókás csirke olasz hangulatban

Egy nagy adag házi tészta és egy gyors, vajas pirítós mellett egyaránt remek ez a klassz fogás, amivel nyáron és a téli hónapokban is sikert arathatsz.

július8., 10:44

Spenótos palacsinta tonhalkrémmel - buggyantott tojással a tetején a legfinomabb

Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.

július31., 12:52

Nyári barackos zabkása, ami éjjel, a hűtőben készül el

A reggeli időnek valahogy nagyobb értéke van, mint annak, amit az ember nem rohanással tölt el, ezért szuper, ha van a hűtőben egy nagy adag barackos zabpehely, vagy akár kettő, hogy uzsonnára is maradjon egy adag egészséges fogás.

július30., 12:52

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Mustra