Koreai csilis-mézes csirke szezámmaggal: hidegen és melegen is isteni

Csak egy hatalmas adag szójaszószos-fokhagymás saláta kell ehhez a remek fogáshoz. Ha szereted a csípőset, a csilit se hagyd ki belőle.

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.nazar_ab

Hozzávalók 2 személyre:

A húshoz

  • 40 deka csirkeszárny, -combfilé vagy -mell
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. szezámolaj
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 2 szál újhagyma felszeletelve

A mázhoz

  • 1 tk. (koreai) csilipaszta
  • 1 ek. méz
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 ek. szezámolaj
  • 2 ek. szezámmag
  • 3 ek. ketchup
  • só, bors és egy kevés pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A máz alapanyagait keverd el alaposan (a szezámmag kivételével), majd tedd félre egy közepes tálba. 

A húst pihenetesd egy fél órát az ízesítőiben megforgatva, majd egy kevés olajban süsd készre. Forgasd meg alaposan a mázban, majd pirítsd meg újra, még jobb, ha egy faszenes grillen van erre lehetőséged. Ezek után a szezámmagban is forgasd meg. 

kapcsolódó Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik
Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik

Nem mintha ne lehetne nekiesni a csokinak, de még annál is jobb képben lenni azzal, mit érdemes figyelni kóstolása közben.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mediterrán hangulatban: beledobálós csirke olivával, sajttal és fehér babbal

Egy remek mediterrán fogás, ami az összes elképzelhető köret mellett finom a tört burgonyától egészen a tésztáig.

november27., 10:24

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

szeptember24., 12:52

Kung-pao csirke csípősen, kesudióval

Még egy csirkés fogás, amihez csak egy-két (nem is annyira) titkos összetevőt adtunk, így lett belőle egzotikus különlegesség.

szeptember12., 12:52

És a sajtos-csirkés pitét próbáltad már?

Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.

szeptember3., 10:24

Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

november6., 07:04

Könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

november25., 07:32

Mustra