Töltött őszibarack csirkével és dióval – ha szereted a kéksajtot, abból is adj hozzá!

A csirkemell az egyik legjobban kombinálható húsféle. Ugyanolyan finom csípősen, mint rántva, de gyümölcsraguval és salátában is tökéletes. Próbáltad már barackba tölteni?

Ha szereted a füstös aromákat, grillezd néhány percig faszenes grillen.
Ha szereted a füstös aromákat, grillezd néhány percig faszenes grillen.karamba70

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb szelet csirkemell
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 3 ek. olaj
  • 2 kis marék dió durvára törve
  • 25 deka sajtkrém
  • 8 deka reszelt parmezán (vagy gorgonzola)
  • 500 g. felezett őszibarack
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst fűszerezd be alaposan, majd olajjal kend meg és dobd a kontakgrillbe 5-7 percre. 

Ha megsült, vágd apró kockákra, és egy közepes tálban egyszeűen keverd össze a többi hozzávalóval. Sózd és borsozd a tölteléket, majd kanalazd a barackok közepébe. Barackot szezonon kívül is tudsz vásárolni konzerv formájában, így ez a finomság bármely évszakban elkészíthető, a hibázás lehetősége pedig nulla.

kapcsolódó 5 igazán különleges menüsor a karácsonyi asztalra
5 igazán különleges menüsor a karácsonyi asztalra

Különleges levesek, főételek és desszertek egyszerűen és gyorsan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csirke naranccsal, kurkumával és édesköménnyel

Egy gyors csirkés ragu, ami egyáltalán nem unalmas, és a kurkumával egy állítólag több betegség megelőzésére jó szuperfood is kerül bele.

augusztus31., 10:24

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Barackos csirke téli fűszerekkel: ha szereted a különlegességeket ezt próbáld ki!

Egy gyors és nagyon finom ragu, amit azoknak ajánlunk, akinek nincs gondja az édes-sós kombinációval. Rizzsel, tésztával és zöldségkörettel is szeretni fogod.

december2., 12:52

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

október14., 11:24

Gombás spenótos csirke – egy nagy adag olvadt sajtot is keverj bele!

Ha a végén mozzarellagolyókat is adsz ehhez a fokhagymás-spenótos fogáshoz, még finomabb lesz a mellé kínált házi tészta tetején. Ha a tésztának nem vagy a rajongója, süss mellé édesburgonyát, vagy tálald fűszeres rizzsel!

november26., 07:04

Cím: Meleg burgonyasaláta parmezános szósszal – az ünnepi hal mellett tökéletes lesz

Tökéletes a legegyszerűbb rántott hal mellett is!

december1., 06:24

Mustra