Zöldségleves csirkés húsgolyókkal, krémesen

Egy gyors finomság, ami még a diétába is remekül beilleszthető. Készítheted magyarosan, olasz fűszerekkel, de akár tejfölös habarással, citromos-tárkonyos változatban is.

Hozzávalók

  • 1 nagyobb darab répa
  • 1 db vöröshagyma félbevágva
  • 2 szál. fehérrépa
  • 1 bögre zöldborsó
  • 8 deci víz
  • 30 deka darált csirkehús
  • 0.5 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, friss bazsalikom
  • 1 tk. paradicsompüré
  • 1 kevés zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A húst ízesítsd, add hozzá a bazsalikomot, a tojást és egy kevés zsemlemorzsát. Formázz belőle apró golyókat, pirítsd le egy kis vajon. 

Az összevágott zöldségeket (a borsó kivételével) főzd készre a vízben, és ízesítsd is közben. A húsgolyókat és a borsót csak az utolsó 10 percben add hozzá, és kis lángon főzd készre. Ha gazdagabbra szeretnéd, főzz bele tésztát, csipetkét, és tejfölös habarással sűrítsd be. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek