Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

Szójaszószos csilis ketchup lehet hozzá a dip.
Szójaszószos csilis ketchup lehet hozzá a dip.from_my_point_of_view

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka csirkemell csíkokra vágva
  • 1 deci szójaszósz
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 késhegynyi csili
  • 20 deka kukoricapehely durvára törve
  • 2 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • 4 ek. liszt
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a húsokat, majd pihentesd legalább fél órán át a szójaszósz, cukor és csili keverékében. 

Ha ezzel megvagy, rántsd ki a húsokat hagyományos módon: előbb lisztbe, aztán tojásba, majd a kukoricapehelybe forgasd meg (akár duplán is panírozhatod.)

Bő, forró olajban, oldalanként 6-8 perc alatt süsd készre.

kapcsolódó 5 igazán különleges menüsor a karácsonyi asztalra
5 igazán különleges menüsor a karácsonyi asztalra

Különleges levesek, főételek és desszertek egyszerűen és gyorsan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

December van, itt az ideje, hogy megfejtsük a tökéletes mézeskalács receptjét!

Mutatjuk, hogyan nem lesz kemény, és hogyan nem dagad a hatszorosára az egyik legfinomabb téli édesség.

december7., 12:04

Fehér csokoládés trüffel – desszertként is, ajándékba is tökéletes!

Felnőtt változatban egy kevés kókuszlikőrtől lehet izgalmasabb!

december8., 07:32

A rántott cukkini olaszosan lesz a legtökéletesebb

A rántott cukkini hagyományos változatban is remek, de ha csak egy kis darab zöldséged van, turbózd fel sajttal és marinara szósszal, és tálald pirítós tetején, vagy egy nagy adag parmezános-vajas gnocchi közepén.

november26., 09:20

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Négysajtos lasagne: ez a legfinomabb változat

Tökéletes maradékmentésre és a hűtőben árválkodó sajtcsücskök okos felhasználására.

december3., 09:24

Zöldségleves csirkés húsgolyókkal, krémesen

Egy gyors finomság, ami még a diétába is remekül beilleszthető. Készítheted magyarosan, olasz fűszerekkel, de akár tejfölös habarással, citromos-tárkonyos változatban is.

szeptember11., 10:44

Mustra