Csirke narancsos-mascarponés változatban

Egy kis savanyított tökkel érdemes tálalnod ezt a különlegességet, de ha nincs sok időd, egy gyors saláta mellett is remek lesz. Nálunk rukkola, fehérbab, barack és uborka került a köretnek szánt salátába, amit narancsos-olívaolajas öntettel locsoltunk meg.

A zöld olíva is jól illik hozzá.
A zöld olíva is jól illik hozzá.manyakotic

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka csirkecombfilé
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 1 darab narancs leve és héja
  • 1 kisebb doboz mascarpone
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. narancsszörp
  • 1 tk. narancslekvár
  • ízlés szerint só és kurkuma a krémhez
Recept idők

Elkészítés:

Az alaposan befűszerezett húsokat kis lángon süsd készre a forró zsiradékokban, majd az utolsó percekben a narancsszörpöt is add hozzá. Ha ezzel megvagy, a többi hozzávalóból egyszerűen keverd össze és ezzel a mascarponés krémmel a tetején tálald a frissen sült húsokat. A zöld olíva is remekül illik mellé. 

kapcsolódó Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az epres francia pirítós töltött változata a legjobb reggeli, ha te is édesszájú vagy

Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.

szeptember21., 10:24

Picadillo burgonyásan – jó sok erős paprikával a tetején a legfinomabb

Ha már az alapanyagokat előkészítetted, nem sok dolgod lesz ezzel a finom egytálétellel, maximum annyi, hogy amint megsült, néhány erős paprikát is vágsz a tetejére.

augusztus26., 12:52

Csirke naranccsal, kurkumával és édesköménnyel

Egy gyors csirkés ragu, ami egyáltalán nem unalmas, és a kurkumával egy állítólag több betegség megelőzésére jó szuperfood is kerül bele.

augusztus31., 10:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Olasz finomság egészségesen: egyszerű csirkecacciatore

Egy gyors és isteni mediterrán fogás, ami szinte megfőzi saját magát. Te csak válogass jó minőségű alapanyagokat, más dolgod nem is nagyon lesz vele.

augusztus13., 10:44

Csirke naranccsal, juharsziruppal és mustárral

Egy különleges ízkombináció, ami saláta tetején és egyszerű párolt rizzsel is finom lesz. Ne ijedj meg a juharsziruptól, remek aromát ad majd neki.

augusztus10., 10:24

Mustra