A gyorsétel egyik legfontosabb összetevője gyakran nem egészen az, aminek gondolnád.
Csökken ennek a húsfélének a fogyasztása Magyarországon és az EU-ban is.
Továbbra is gyakran használnak olyan antibiotikumokat az állattenyésztésben, melyek csak korlátozottan alkalmazhatók.
A húsevők között nem egy olyan ártatlan kinézetű növényt találni, amelyről feltételezni sem tudnánk, milyen veszedelmes.
Uniós szinten is emelkedett a húsféle ára.
A vietnámi járványnak komoly következményei lehetnek.
A kormány országgyűlési felhatalmazást vár a laboratóriumi húsok forgalmazásának ellenőrzése ügyében.
A felvágottakkal kapcsolatos ajánlásokat is fontos ismerni.
A vörös hús is lehet egészséges, de nem mindegy, melyik része, és hogyan készíted. Ezt az egyet azonban tudományos megalapozottsággal ajánljuk.
Az áremelések miatt sokan az olcsóbb termékeket keresik, amelyek azonban gyakran gyengébb minőségűek.
Kiváló minőségben gyártjuk, a magyarok ugyanakkor alig néznek rá erre a húsfajtára.
A békára és a krokodilra is mondták már, hogy olyan, mint a csirke, ám most egy újabb állatról derült ki, hogy a baromfi kitűnő helyettesítője lenne.
Kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, hogy vajon mennyire ismered ezeket a jellegzetes húsételeket.
Megmutatjuk, mely húsért kell többet és melyikért kevesebbet fizetnünk.
A húsokat egy veszélyes vírusos fertőzés miatt tiltották be.
Nemcsak az előállítását, hanem behozatalát és a kereskedelmét is tiltanák.
A veszélyes húsban a PFOS (perfluor-oktánszulfonsav) szintje túl magas.
A tudomány szerint így kellene átalakítanod húsban gazdag étrendedet.
A csirkehús meglepően egészséges lehet, de ehhez fontos, hogy megfelelő módon készítsd el.
A megfelelő, húsmentes étrend összeállításával nem csupán a bőrünk szépségét, hanem az egész szervezetünket megóvhatjuk a betegségektől.
Ha ezt látod az előrecsomagolt húson a vásárlás során, tegyél magadnak egy szívességet, és inkább ne vedd meg!
Meglepő, de a statisztikák azt mutatják, hogy az ételmérgezések többségéért nem a húsfogyasztás okolható.
A húsevéssel tényleg tönkretesszük a bolygót és az egészségünket?
A háromból kettőt nem kell megmosni. Te tudod, hogy melyek ezek?
Ha nagyobb mennyiségű húst vásárolunk, annak biztonságos tárolására a legalkalmasabb a fagyasztónk. De meddig áll el a fagyasztott hús?
A laborban előállított műhús már nem a távoli jövő zenéje.
Ha megtudod, miből készül a löncshús, lehet, hogy többé nem lesz gusztusod hozzá.
Hogy itthon mi lesz a rántott hús sorsa? Nagy kérdés. Te mikor csináltál utoljára?
Mindenki ismeri a legendát, miszerint nomád őseink a lovak nyerge alatt puhították a nyers húst – de vajon tényleg így történt?
Minél tovább tart a meleg, annál gyorsabban romlik minden. Az élen a húsfélékkel, amelyek nagyon hamar szagosak és ehetetlenek lesznek. Hacsak…
A grillezés alapos előkészületet igényel. Nem mindegy, hogy milyen húst sütünk, hogyan fűszerezzük, és az sem, min sütjük meg. Íme néhány praktika.
Már az inkák is imádták fehérjében gazdag húsa miatt, Peruban nemzeti eledel: te kóstóltál már tengerimalacot?
A mikrónak megvannak a maga korlátai, ami veszélyessé teheti a nagyobb darab húsok felolvasztását.
A vegetáriánusok egy része elfelejt vegának lenni, és eszik húst részeg állapotban.
Mindegy, hogy pulyka-, sertés-, bárány- vagy marhahús, ha most éppen nem lasagnét készítenél belőle, akkor itt a helye!
Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.
A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!
Mi van a reggeli szendvicsedben? Párizsi? Most kiderül róla az igazság!
Gondoltad volna, hogy ennek a sütését is el lehet rontani?
A nem megfelelő helyről vásárolt vagy rosszul tárolt húsok és húskészítmények komoly kellemetlenséget tudnak okozni. Cikkünkben összegyűjtöttük, mit kell feltétlenül tudni ebben a témában.
A kacsahúsban sokkal több van annál, mint hogy a sütőben puhuljon egy kis rozmaringgal.
Egy kis savanyított tökkel érdemes tálalnod ezt a különlegességet, de ha nincs sok időd, egy gyors saláta mellett is remek lesz. Nálunk rukkola, fehérbab, barack és uborka került a köretnek szánt salátába, amit narancsos-olívaolajas öntettel locsoltunk meg.
Ha már az alapanyagokat előkészítetted, nem sok dolgod lesz ezzel a finom egytálétellel, maximum annyi, hogy amint megsült, néhány erős paprikát is vágsz a tetejére.
Talán a grillezést is meg lehet unni, és mi fel vagyunk készülve arra az esetre, ha ez megtörténne.
Ha egy kicsit több időd van, egy adag tejszínnel és reszelt sajttal készíts mellé vegyes sajtszószt is és egy nagy adag salsát a tálaláshoz.
Tényleg rákkeltő hatású lehet, ha megesszük az elszenesedett részeket?
Ha már unod fokhagymásan és sült vöröshagymával, készítsd a tarját jó csípősen, ázsiai hangulatban. Mi elkészítés után egy kanálka vajjal a tetején pihentetjük 5 percen át, így lesz igazán tökéletes a végeredmény.
A zöld borsos szószhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kanál vajat olvassz, beleszórj egy nagy adag zöld borsot, és mascarponéval és tejszínnel összemelegítsd. Ezután jöhet egy mokkáskanál barna cukor és annyi só, amitől neked éppen tökéletes.
A fokhagyma sem maradt ki ebből a fogásból, ami nálunk mindig kap a tetejére egy adag mézzel és zöld borssal ízesített mustárt is. Egy egyszerű burgonyakrokett, de akár olaszos, paradicsomos rizs mellett is nagyon finom lesz.
Izgalmas körettel és egy-két új fűszerrel még a leghagyományosabb, legismertebb, legunalmasabb hússzelet is izgalmas fogás lesz. Bebizonyítjuk!
A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.
A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.
Nem csak ezért érdemes odafigyelni arra, hogy mit eszünk.
A bab jóval sokoldalúbb alapanyag annál, hogy csakis levesben végezhesse. Nálunk most egy klassz saláta készült belőle, ami remek akár a beltérben grillezett, natúr hússzeletek mellett is, de talán egy izgalmas mézes-joghurtos pácban készült csirkecomb alatt az igazi.
Csak a tenyered kell hozzá.
Ha nem számítanak a kalóriák, egy kevés szalonnával és füstölt kolbásszal dobd fel, egészséges változatban cukkini, tofu és csili kerüljön a raguba.
A vágyott személy megszerzése érdekében az emberek varázsigékhez, bájitalokhoz és titkos rituálékhoz fordultak.
Tényleg csak akkor töltsd ki, ha a lehető legnehezebb kvízkérdésekre is felkészültél!