Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

Egy adag grillezett ananász a legfinomabb mellette.
Egy adag grillezett ananász a legfinomabb mellette.Fotó: ahirao_photo

Hozzávalók 2 személyre:

A csirkéhez

  • 50 deka csirkecomb- vagy mellfilé felcsíkozva
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. puha vaj

A mázhoz

  • 2 darab bionarancs leve és héja
  • 1 kis pohár szójaszósz
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint só, bors, csilipor, gyömbér
  • 2 ek. Worchester-szósz
  • 1 ek. puha vaj
  • 10 deka apróra vágott póréhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A befűszerezett húsokat a forró zsiradékok keverékén puhítsd meg néhány perc alatt. Közben a vajon puhítsd meg kissé a póréhagymát, és a máz hozzávalóit forrald össze kissé. Ha ezzel megvagy, locsold meg vele a húsfalatokat, és adj a keveréknek még néhány percet a forró wokban.

Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel
Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel

Telített vagy telítetlen? Hasznos vagy káros? Elmondunk mindent, amit tudnod kell a zsírsavakról.

Tovább »

Még több recept

Csirkét is süthetsz a forrólevegős sütőben, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Egy nagy adag görögsaláta mellett, egy kevés reszelt sajttal és citromlével szeretjük legjobban ezeket a klassz, fűszeres csirkefalatokat, amik segítenek egy kicsit megidézni a nyarat. Ha a görög salátát megunod, fokhagymás, görög joghurtos padlizsánsalátát dobj össze mellé.

február24., 06:04

Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

május4., 10:24

A rózsaborsos sertés balzsamos céklával és rukkolával a legfinomabb

Izgalmas körettel és egy-két új fűszerrel még a leghagyományosabb, legismertebb, legunalmasabb hússzelet is izgalmas fogás lesz. Bebizonyítjuk!

március14., 10:04

Csirke rizzsel új szinteken: mogyorós csirkeragu narancsosan

A mogyoróvaj nagyon egzotikus hangulatot ad ennek a ragunak, aminek az ízét csak még jobban kiemeli egy kevés gyömbér és szójaszósz. Tálald zöldfűszerekkel elkevert rizstésztával vagy sáfrányos rizzsel.

március11., 10:24

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Jön a cseresznye szezonja, dobd össze ezt a gyors, isteni likőrt belőle!

Ha te is szeretsz kísérletezni a házi likőrökkel és krémlikőrökkel, ezt a cseresznyéset mindenképpen próbáld ki. Később koktélokban, fagyi tetején, de akár kókusztejjel készült lattéban is remek helye lesz.

május7., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.