Napi minisokk: megvan, hogy a vegák hány százaléka eszik húst részegen

Sokféle vegetáriánus van, de azért olyan csoportjuk nemigen akad, akiknél az ittasan gíroszozás belefér – gondoltuk eddig. Úgy tűnik, a tojást, halat, tejtermékeket fogyasztó vegák és a vegánok mellett most már egy újabb csapattal is számolnunk kell: a kizárólag részegen húst evőkkel.

Egy nemrégiben készült tanulmány, amiben 1789 embert kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, arról számolt be, hogy a vegetáriánusok több mint harmada részeg állapotban valahogy elfelejt vega maradni, és bizony eszik húst. Nem is akármit - ha már csalnak egy kicsit, akkor megadják a módját. Az érintettek egy része ezek után igyekszik titokban tartani az esetet, de a megkérdezettek majdnem harmada úgy gondolja, ha elmondja valakinek, azzal könnyít a lelkén. 

A Munchies által közölt tanulmány szerint a vegetáriánusok 34%-a volt hajlamos a húsevésre alkoholos állapotban. És hogy miket fogyasztanak? Hát, nem kispályásan virslizgetnek  ha már bűnöznek, akkor megadják a módját.

Egy kebab nem kebab.
Egy kebab nem kebab.PeskyMonkey / Getty Images Hungary

És hogy vajon hogyan alakulhat ki ez a helyzet? Nincs kéznél tofuburger és csicseriborsó-fasírt?

Valahogy így. Az ittas vegetáriánusok saját bevallásuk szerint 39%-ban egyenesen a kebaboshoz mennek, míg 34%-uk inkább hamburgert eszik. A többiek leginkább a szalonna, sült csirke és sertéskolbász közül választanak. 

A megkérdezettek 69%-a bevallotta továbbá, hogy a titkot megtartja magának, és nem meséli el másoknak a bűnözős történetet, míg 31%-uk inkább meggyónja az esetet valakinek. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra