5 különleges recept kacsahússal a hétvégére

Olvasási idő kb. 2 perc

A kacsa megosztó húsféle: míg egyesek imádják, mások szerint túl zsíros, és jobb a megszokott, kevésbé jellegzetes ízű csirkemell. Akárhogy is, a kacsahúsban sokkal több van annál, mint hogy a sütőben puhuljon egy kis rozmaringgal, hiszen lehet belőle saláta, curry vagy tejszínes ragu egy adag frissen gyúrt tagliatelle tetején. Már mutatjuk is, hányféleképpen lehet különleges egy-egy kacsahússal készült ebéd vagy vacsora.

Egy ropogósra pirult, omlós kacsacomb éppen olyan remek egy adag jó sok vajjal és egy kevés szerecsendióval készül krumplipüré mellett, mint különlegesebb körítéssel, mondjuk egy fűszeres-balzsamecetes szilvaraguval. Ha pedig még magasabb szintre emelnéd a kacsás fogásaidat, böngészd át e heti receptválogatásunkat egy kis inspirációért!

Nevezhetjük ragunak vagy currynek, a lényeg, hogy ez a fogás nemcsak izgalmas, de a sok zöldségnek köszönhetően egészséges is lesz.

A kacsa mindenféle gyümölccsel nagyon finom, legyen szó hideg, szegfűszeges almakompótról mellette, vagy épp egy forró, fűszeres erdeigyümölcs-raguról. Főleg akkor remek ez a recept, ha épp van otthon a tegnapi kacsasültből egy kis maradék, ami egy-két teljes fogást már nem ad ki.

Kínai hangulatban is összedobhatsz remek kacsás ételeket, ráadásul ha csíkokra vágod, nem kell fél napot várni arra, hogy elkészüljön. Még egy olyan fogás, ami egyrészt finom, másrészt teljesen testreszabható a kedvenc zöldségeiddel, amiktől ráadásul egészségesebb is lesz. 

Miért ne dobhatnánk fel tejszínnel az egyik kedvenc alapanyagunkat? Ha szereted a sűrű, tejszínes ragukat és az elegáns, de gyorsan összedobható fogásokat, jó helyen jársz. Ez a kacsás ragu isteni, főleg egy adag szarvasgombaolajjal meglocsolt házi, gyúrt tészta tetején.  

A csirkének is jól áll a csípős-édes máz, a tofunak is, naná, hogy a kacsahús is csak finomabb lesz, ha kap belőle! Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek