Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé.
Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé.Wail Aldukhairy

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb szelet csirkemell
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, gyömbér, kardamom
  • 1 csipet szeletenként barna cukor
  • 15 deka zsemlemorzsa
  • 2 közepes darab tojás enyhén felverve
  • 3 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát töltsd három szélesebb tálba. 

A húst ne klopfold ki tülságosan, épp csak annyit igazíts rajta, hogy a szeletek egyenletes vastagságúak legyenek, majd fűszerezd (enyhén).

Ezeket után forgasd meg a szeleteket a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában, és közepes lángon, bő, forró olajban 7-10 perc alatt süsd készre. Pihentesd 5 percen át, és már tálalhatod is. Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé. 

kapcsolódó Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?
Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?

Elég meglepő étrend, főleg ahhoz képest, hogy szakácsai bármit elkészítenének neki.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

november6., 07:04

Négysajtos lasagne: ez a legfinomabb változat

Tökéletes maradékmentésre és a hűtőben árválkodó sajtcsücskök okos felhasználására.

december3., 09:24

Készítsd a rántott halat csilivel és lime-mal – így még finomabb lesz!

Nem is gondolnád, mennyire feldobják ezek az egyszerű hozzávalók.

november27., 09:24

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

A maceszgombóc könnyen összedobható és nagyon finom – bebizonyítjuk!

Egy adag maceszt nem is olyan nehéz összedobni, és klasszul feldobja a hozzá illő fogásokat. Próbáld ki!

november28., 07:04

Ez a görög babsaláta bármilyen egyszerű hússzeletből mediterrán fogást kerekít

A bab jóval sokoldalúbb alapanyag annál, hogy csakis levesben végezhesse. Nálunk most egy klassz saláta készült belőle, ami remek akár a beltérben grillezett, natúr hússzeletek mellett is, de talán egy izgalmas mézes-joghurtos pácban készült csirkecomb alatt az igazi.

2020. október11., 06:04

Mustra