A fokhagymás mustártól lesz igazán finom.VeraPetruk
Hozzávalók 2 személyre
A szószhoz
- 1 tk. vaj
- 1 mk. durvára tört zöld bors
- 1 csapott mk. só
- 1 nagy ek. mascarpone
- 1 deci tejszín
- 1 mk. barna cukor
- 0.5 mk. mustár
A húshoz
- 4 nagyobb szelet sertéstarja kissé besózva, borsozva
- 2 fej vöröshagyma karikákra vágva
- ízlés szerint só és bors
- 1 mk. barna cukor
- 2 nagy ek. mustár
- 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A szószhoz a vajban melegítsd össze a zöld borsot a tejszínnel és az ízesítőkkel, majd a legvégén add hozzá a mascarponét, és tedd félre a keveréket.
A húst kend meg a mustár és a fokhagyma keverékével, a hagymákat egy kevés olajon süsd meg alaposan sóval, borssal és cukorral. A húst egy kevés olajon vagy a grillen süsd meg néhány perc alatt, majd tálald a szósszal meglocsolva, a karamellizált hagymával a tetején.