Mustáros-hagymás tarja – zöld borsos szósszal készítettük el

A zöld borsos szószhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kanál vajat olvassz, beleszórj egy nagy adag zöld borsot, és mascarponéval és tejszínnel összemelegítsd. Ezután jöhet egy mokkáskanál barna cukor és annyi só, amitől neked éppen tökéletes.

A fokhagymás mustártól lesz igazán finom.
A fokhagymás mustártól lesz igazán finom.VeraPetruk

Hozzávalók 2 személyre

A szószhoz

  • 1 tk. vaj
  • 1 mk. durvára tört zöld bors
  • 1 csapott mk.
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 deci tejszín
  • 1 mk. barna cukor
  • 0.5 mk. mustár

A húshoz

  • 4 nagyobb szelet sertéstarja kissé besózva, borsozva
  • 2 fej vöröshagyma karikákra vágva
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 mk. barna cukor
  • 2 nagy ek. mustár
  • 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz a vajban melegítsd össze a zöld borsot a tejszínnel és az ízesítőkkel, majd a legvégén add hozzá a mascarponét, és tedd félre a keveréket. 

A húst kend meg a mustár és a fokhagyma keverékével, a hagymákat egy kevés olajon süsd meg alaposan sóval, borssal és cukorral. A húst egy kevés olajon vagy a grillen süsd meg néhány perc alatt, majd tálald a szósszal meglocsolva, a karamellizált hagymával a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek