Mustáros-hagymás tarja – zöld borsos szósszal készítettük el

A zöld borsos szószhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kanál vajat olvassz, beleszórj egy nagy adag zöld borsot, és mascarponéval és tejszínnel összemelegítsd. Ezután jöhet egy mokkáskanál barna cukor és annyi só, amitől neked éppen tökéletes.

A fokhagymás mustártól lesz igazán finom.
A fokhagymás mustártól lesz igazán finom.VeraPetruk

Hozzávalók 2 személyre:

A szószhoz

  • 1 tk. vaj
  • 1 mk. durvára tört zöld bors
  • 1 csapott mk.
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 deci tejszín
  • 1 mk. barna cukor
  • 0.5 mk. mustár

A húshoz

  • 4 nagyobb szelet sertéstarja kissé besózva, borsozva
  • 2 fej vöröshagyma karikákra vágva
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 mk. barna cukor
  • 2 nagy ek. mustár
  • 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz a vajban melegítsd össze a zöld borsot a tejszínnel és az ízesítőkkel, majd a legvégén add hozzá a mascarponét, és tedd félre a keveréket. 

A húst kend meg a mustár és a fokhagyma keverékével, a hagymákat egy kevés olajon süsd meg alaposan sóval, borssal és cukorral. A húst egy kevés olajon vagy a grillen süsd meg néhány perc alatt, majd tálald a szósszal meglocsolva, a karamellizált hagymával a tetején. 

kapcsolódó A legegyszerűbb tepsis tarja
A legegyszerűbb tepsis tarja

A hús omlós, a krumpli szintén, mindez kétezer forintból két óra alatt. Ja, és hat személyre. Kezdőknek is ajánljuk!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

A csilis bab vegán hangulatban is isteni, mutatjuk a receptet!

Ha éppen nem muszáj, és a fogás nem lesz húsmentesen rosszabb, miért ne dobnánk össze a könnyebb változatát. Ha hozzájutsz növényi darált húshoz, azzal is remek, ha pedig másnapra is marad belőle, csavard egy tortillalapba rengeteg zöldséggel és lime-mal meglocsolt avokádóval.

szeptember17., 12:52

Alpesi tarja – egy adag almával párolt káposzta mellett minden évszakban finom

Egy adag tarjával még a legválogatósabb gyerek és vendég is meggyőzhető, és ha nem szeretnéd mindig ugyanúgy készíteni, bővítsd a házi szakácskönyvet ezzel a remek recepttel.

május18., 10:24

Goudával és baconnel töltött karajszeletek – így készítheted el a legegyszerűbben

A fokhagyma sem maradt ki ebből a fogásból, ami nálunk mindig kap a tetejére egy adag mézzel és zöld borssal ízesített mustárt is. Egy egyszerű burgonyakrokett, de akár olaszos, paradicsomos rizs mellett is nagyon finom lesz.

május13., 10:20

Picadillo burgonyásan – jó sok erős paprikával a tetején a legfinomabb

Ha már az alapanyagokat előkészítetted, nem sok dolgod lesz ezzel a finom egytálétellel, maximum annyi, hogy amint megsült, néhány erős paprikát is vágsz a tetejére.

augusztus26., 12:52

Grillezett, rozmaringos tarja – paprikás-tejfölös karfiolrizs mellett lesz igazán finom

A karfiolrizsből egy remek és pofonegyszerű salátát is készíthetsz, ha tejföllel és füstölt paprikával kevered el, majd jól lehűtöd és végül apróra vágott snidlinggel összeforgatva tálalod. Egészséges, szénhidrátszegény és nagyon finom.

május20., 10:44

Mustra