Mustáros-hagymás tarja – zöld borsos szósszal készítettük el

A zöld borsos szószhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kanál vajat olvassz, beleszórj egy nagy adag zöld borsot, és mascarponéval és tejszínnel összemelegítsd. Ezután jöhet egy mokkáskanál barna cukor és annyi só, amitől neked éppen tökéletes.

A fokhagymás mustártól lesz igazán finom.
A fokhagymás mustártól lesz igazán finom.VeraPetruk

Hozzávalók 2 személyre:

A szószhoz

  • 1 tk. vaj
  • 1 mk. durvára tört zöld bors
  • 1 csapott mk.
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 deci tejszín
  • 1 mk. barna cukor
  • 0.5 mk. mustár

A húshoz

  • 4 nagyobb szelet sertéstarja kissé besózva, borsozva
  • 2 fej vöröshagyma karikákra vágva
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 mk. barna cukor
  • 2 nagy ek. mustár
  • 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz a vajban melegítsd össze a zöld borsot a tejszínnel és az ízesítőkkel, majd a legvégén add hozzá a mascarponét, és tedd félre a keveréket. 

A húst kend meg a mustár és a fokhagyma keverékével, a hagymákat egy kevés olajon süsd meg alaposan sóval, borssal és cukorral. A húst egy kevés olajon vagy a grillen süsd meg néhány perc alatt, majd tálald a szósszal meglocsolva, a karamellizált hagymával a tetején. 

kapcsolódó A legegyszerűbb tepsis tarja
A legegyszerűbb tepsis tarja

A hús omlós, a krumpli szintén, mindez kétezer forintból két óra alatt. Ja, és hat személyre. Kezdőknek is ajánljuk!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tejfölös tarja citrommal és tárkonnyal – egy adag snidlinges burgonyasalátával érdemes tálalnod

Ha szereted a nem hagyományos megoldásokat, ez a tejfölös-tejszínes szósz biztosan tetszeni fog a fokhagymás tarjaszeletek tetején. Citromhéjjal és snidlinggel megszórva, hideg burgonyasaláta mellett nincs is ennél finomabb tavaszi-nyári fogás.

2021. május17., 10:24

Ez a görög babsaláta bármilyen egyszerű hússzeletből mediterrán fogást kerekít

A bab jóval sokoldalúbb alapanyag annál, hogy csakis levesben végezhesse. Nálunk most egy klassz saláta készült belőle, ami remek akár a beltérben grillezett, natúr hússzeletek mellett is, de talán egy izgalmas mézes-joghurtos pácban készült csirkecomb alatt az igazi.

2020. október11., 06:04

Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

2021. február25., 06:00

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

2021. október24., 09:24

Süss gyors kenyeret sült hagymával és jó sok borssal – pillanatok alatt elfogy

Tényleg semmi nincs, ami a sült hagymánál jobban feldobná a kenyereket, legyen akár sütőporos vagy kelt tésztából készült adag. Ha kevesebb időd van dagasztásra és kelesztésre, ez a sütőporos változat lehet a kedvenced.

2021. február19., 06:00

Hagymaleves ciderrel és sajttal – egészen különleges aromát ad neki a két extra hozzávaló

A hagymalevest bármelyik formájában szeretjük, naná, hogy ebben a ciderrel pimpelt változatban is kipróbáltuk. Pénztárcabarát sajtmentő fogás, amihez bármelyik, hűtőben árválkodó sajtcsücsök klasszul illik.

2021. február3., 06:04

Mustra