Az egyszerű tarjából is lehet elegáns fogás, ha találsz egy-egy olyan köretet, amitől egy kicsit különlegesebb lesz. Itt az ősz, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy a főtt és a sült gesztenyét is vadul használni kezdjük. Előbbi köretekben, ragukban és töltelékként, utóbbi pedig egészséges snack formájában a legfinomabb.
Egy szelet tarja mindig kéznél van, és most azt is megmutatjuk, hogyan készíthetsz izgalmasabb recepteket a hagymás és a lecsós változatnál.
Ha már unod fokhagymásan és sült vöröshagymával, készítsd a tarját jó csípősen, ázsiai hangulatban. Mi elkészítés után egy kanálka vajjal a tetején pihentetjük 5 percen át, így lesz igazán tökéletes a végeredmény.
A karfiolrizsből egy remek és pofonegyszerű salátát is készíthetsz, ha tejföllel és füstölt paprikával kevered el, majd jól lehűtöd és végül apróra vágott snidlinggel összeforgatva tálalod. Egészséges, szénhidrátszegény és nagyon finom.
A zöld borsos szószhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kanál vajat olvassz, beleszórj egy nagy adag zöld borsot, és mascarponéval és tejszínnel összemelegítsd. Ezután jöhet egy mokkáskanál barna cukor és annyi só, amitől neked éppen tökéletes.
Egy adag tarjával még a legválogatósabb gyerek és vendég is meggyőzhető, és ha nem szeretnéd mindig ugyanúgy készíteni, bővítsd a házi szakácskönyvet ezzel a remek recepttel.
Ha szereted a nem hagyományos megoldásokat, ez a tejfölös-tejszínes szósz biztosan tetszeni fog a fokhagymás tarjaszeletek tetején. Citromhéjjal és snidlinggel megszórva, hideg burgonyasaláta mellett nincs is ennél finomabb tavaszi-nyári fogás.
A magyar és a világirodalom jeles színházi műveire kérdez rá kvízünk, bizonyítsd be, hogy te is otthon vagy ebben a világban!
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.