Alpesi tarja – egy adag almával párolt káposzta mellett minden évszakban finom

Egy adag tarjával még a legválogatósabb gyerek és vendég is meggyőzhető, és ha nem szeretnéd mindig ugyanúgy készíteni, bővítsd a házi szakácskönyvet ezzel a remek recepttel.

Sajttal és tejföllel a legfinomabb.
Sajttal és tejföllel a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka sertéstarja
  • 5 db burgonya
  • 3 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 15 deka füstölt, alpesi sajt lereszelve
  • 1 pohár tejföl
  • 3 darab vöröshagyma felkarikázva
  • 1 nagy ek. barna cukor
  • olaj
Recept idők

A hagymákat a barna cukorral, sóval és borssal karamellizáld az olajon, majd tedd félre. 

A vékony hússzeleteket fűszerezd és klopfold ki egy kicsit. A burgonyát reszeld le, sózd be, és 10 perc után nyomkodd ki a levét. Ízesítsd, add hozzá a fokhagymát és a tojást, végül a lisztet, és egy kis lisztezés után ebben keverékbe burkolva süsd ki a húsokat. 

Tedd a hússzeletekre a sült hagymát, a tejfölt, majd a sajtot, és pirítsd rá 5-10 perc alatt a forró sütőben. 

kapcsolódó A legegyszerűbb tepsis tarja
A legegyszerűbb tepsis tarja

A hús omlós, a krumpli szintén, mindez kétezer forintból két óra alatt. Ja, és hat személyre. Kezdőknek is ajánljuk!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

szeptember16., 12:52

Ez a fehérbabos ragu nálunk pulykahússal és kissé csípősen készült

A klassz, magyaros hangulatú fogásoknak nem kell mindenképpen nehéz ételeknek lennie, ez a finom babos ragu pulykahússal és klassz lecsós alappal készült. Nálunk egy kis füstös csiliszósz is került bele, és friss bagettel tálaltuk.

2020. december30., 06:08

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Csilis-mézes tarja vajjal és gyömbérrel – szerecsendiós édesburgonya-pürét készíts mellé

Ha már unod fokhagymásan és sült vöröshagymával, készítsd a tarját jó csípősen, ázsiai hangulatban. Mi elkészítés után egy kanálka vajjal a tetején pihentetjük 5 percen át, így lesz igazán tökéletes a végeredmény.

május20., 12:52

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Grillezett, rozmaringos tarja – paprikás-tejfölös karfiolrizs mellett lesz igazán finom

A karfiolrizsből egy remek és pofonegyszerű salátát is készíthetsz, ha tejföllel és füstölt paprikával kevered el, majd jól lehűtöd és végül apróra vágott snidlinggel összeforgatva tálalod. Egészséges, szénhidrátszegény és nagyon finom.

május20., 10:44

Mustra